Dolazi li Google Glass 2? Nema potvrde, no postoje naznake

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE se ponovo vraća u svijet proširene stvarnosti, a čini se da se opet namjerava okušati u Google Glassu, naočalama koje je lansirao prije nekoliko godina i povukao jer nisu doživjele uspjeh. Ove spekulacije proizlaze iz najave Magic Leapa, tvrtke specijalizirane za AR, da surađuje s Googleom, što su objavili na svojem X-u (Twitteru).

Službene potvrde još nema

Njihova objava nipošto nije službena potvrda da se Google Glass doista i vraća, no ona ipak dolazi nakon nekoliko glasina da Google želi još jednom pokušati tržištu ponuditi AR naočale, uključujući njihovo spominjanje tijekom Google I/O prezentacije. Bilo bi to i u skladu s trendovima budući da Meta i Apple imaju svoje AR projekte.

Ako Google i Magic Leap doista lansiraju novi Google Glass, on bi vjerojatno opet izgledao poput običnih naočala, bez upadljive kamere, piše Tech Radar. Moderne pametne AR naočale imaju deblje ručke i svjetlo koje pokazuje kada je kamera u uporabi, ali uglavnom izgledaju kao obične naočale. Također, mogle bi se nositi cijelo vrijeme, čak i kad se baterija isprazni.

Velika značajka vjerojatno će biti i AI. Na primjer, Ray-Ban Meta pametne naočale koriste kamere i AI za prepoznavanje objekata, pronalaženje recepata, prevođenje znakova i odgovaranje na pitanja putem naočala. Googleov generativni AI, Gemini, također bi mogao biti uključen u Google Glass 2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.