Evo kako dodati karakter kuhinji koja ga uopće nema

Foto: amazon.de/hm.com/ikea.com/reserved.com/zarahome.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAD useljavate u novi dom, najčešće će vas dočekati kuhinja bez imalo života. Svaka će prostorija imati barem malo karaktera, ali kuhinja ga često neće imati uopće. Ako ste se našli u jednoj takvoj kuhinji, postoji nekoliko načina da joj date karakter bez puno posla.

Dodajte starinski dekor

Ove je sezone poželjno kombinirati staro i novo, a kombiniranje antiknog i modernog dekora najjednostavniji je način da to učinite. Na tržištu ćete lako naći korištene ili pak predmete koji izgledaju kao da su korišteni te na njih nećete morati puno potrošiti.

"Volim uključiti predmete poput antiknih tanjura ili zdjela za voće, malih antiknih slika ili malih lampica kako bi kuhinja dobila osobnost", rekla je Lauren E. Lowe, osnivačica Lauren Elaine Interior, za Homes&Gardens.

Vaza vintage izgleda, Amazon, cijena je 14.99 eura
Kuhinjski ubrusi, H&M, cijena je 9.99 eura

Uvedite zakrivljene radne površine

Ako ste financijski u mogućnosti i imate dovoljno prostora, razmislite o zakrivljenim radnim površinama. Ovalni kuhinjski otok je odličan za dodavanje karaktera vašoj kuhinji.

"Zakrivljeni dizajn radnih površina sve je popularniji. Organski, zaobljeni rubovi omekšavaju prostor i donose osjećaj smirenosti u kuhinju, a istovremeno daju osobnost neutralnom prostoru", kaže Mor Krisher, voditelj dizajna proizvoda u Caesarstoneu.

Kombinirajte završne obrade

I najmanja promjena može imati velik utjecaj, a dizajneri interijera jako se vole igrati s različitim završnim obradama.

"Volimo se igrati s miješanjem metala gdje god je to moguće. Kada su svi metalni završeci u kuhinji potpuno isti, može djelovati sterilno", rekla je Lowe. Mješavina završnih obrada daje eklektičan osjećaj kuhinji što prostor čini zanimljivijim, a dodavanje antiknih završetaka donosi osjećaj spoja starog i novog.

Dodajte zanimljivu rasvjetu

Nikada ne podcjenjujte moć kuhinjske rasvjete, a to se odnosi ne samo na ambijent već i na izgled samog rasvjetnog tijela. Visilice su vrlo popularne za ovu svrhu.

"Dodavanje zanimljive rasvjete je jedan od najjednostavnijih načina za dodavanje osobnosti jednostavnoj kuhinji. Razmislite o korištenju jedne zanimljive visilice iznad blagovaonskog stola kako biste stvorili fokusnu točku", savjetuje dizajner kuhinje Tom Howley.

Visilica Vindkast, IKEA, cijena je 29.99 eura
Visilica Bengtsbol, IKEA, cijena je 39.99 eura

Dodajte toplinu s prirodnom paletom boja

Je li vaša kuhinja trenutno potpuno bijela? Možete joj odmah dodati karakter novom bojom. Ako volite maksimalizam, slobodno uključite hrabre, vedre boje, a ako volite suptilan dojam, prirodne nijanse su odličan izbor.

"Prirodne, ali sofisticirane svijetle boje poput bež, sivih i bijelih unijet će smiren i spokojan osjećaj u kuhinju. Potpuno bezvremenske, ove nijanse se prekrasno slažu s drugim bojama", rekao je Krisher.

Keramička vaza, Reserved, cijena na sniženju je 7.99 eura
Šalica neutralne boje, Reserved, cijena na sniženju je 4.59 eura

Izložite svoja omiljena umjetnička djela i ukrase

Ako želite dodati karakter kuhinji bez većih promjena, mali dekorativni predmeti poput omiljenih umjetničkih djela dat će prostoriji osobni pečat. Ne moraju to biti slike, mogu to biti i ukrasi poput vaza i figurica ili pak funkcionalni kuhinjski dodaci.

"Kuhinjske police omogućuju vam eksperimentiranje i igru s bojama i uzorcima, a sjajno je što možete mijenjati i preuređivati ova područja kad god želite. Uokvirena umjetnička djela, vibrantna keramika ili male skulpture djeluju zanimljivo, a mogu vas i nadahnuti dok kuhate", rekao je Howley.

Drveni okvir za slike, razne veličine, Zara Home, cijena je 18.99-29.99 eura
Mramorne zdjelice za sol i papar, H&M, cijena je 29.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.