Google Flights od sada pomažu putnicima da uštede novac. Evo kako

Ilustracija: Shutterstock/blog.google

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO želite uštedjeti novac na letovima ove blagdanske sezone ili u bilo koje doba godine, malo planiranja može pomoći, ali i nova značajka stranice Google Flights. Ova stranica već nudi informacije o tome jesu li trenutne cijene niske, tipične ili visoke za avionske karte u usporedbi s prijašnjim prosjekom za istu rutu. 

>> Odlične ponude zrakoplovnih karata: Evo kada je najbolje vrijeme za rezervaciju leta

No od sada će korisnicima govoriti kada je najjeftinije vrijeme, odnosno period, za rezervaciju karata. Postojeći alat radi usporedbom prošlih prosjeka za istu rutu i također nudi grafikon povijest cijena. 

Uvid u cijene aviokarata i jesu li visoke ili niske

"Na primjer, ti bi vam uvidi mogli reći da je najjeftinije vrijeme za rezerviranje sličnih putovanja obično dva mjeseca prije polaska. Ili možete saznati da su cijene obično pale bliže polijetanju, pa odlučite pričekati prije rezervacije. U svakom slučaju, tu odluku možete donijeti s većim osjećajem samopouzdanja", piše na Googleovom blogu. 

Isprobali smo ovu značajku i na stranici Google Flights unijeli da bismo željeli putovati iz Zagreba u London u periodu od 9. do 16. studenog.

Google Flights piše: "Najjeftinije vrijeme za rezervaciju obično je od danas do 9. listopada. Najniže cijene za slična putovanja u London obično se pronađu otprilike četiri tjedna prije polijetanja. Cijene za taj period su u prosjeku 25 eura niže." Također piše da su cijene trenutačno niske za taj period koji nas zanima. Ispod su navedene aviokompanije i cijene, od najniže do najviše. 

Google Flights donosi još dvije značajke, jedna je pilot program

Osim ove značajke, Google Flights donosi još dvije. Korisnici mogu tako od sada uključiti i praćenje cijena. "Kada omogućite praćenje cijena, automatski ćemo vas obavijestiti ako cijene letova značajno padnu", kaže Google Flights. 

I još jedna značajka je da će neki korisnici moći iskoristiti jamstvo cijena. "Na nekim rezultatima letova vidjet ćete šarenu značku jamstva cijene, što znači da smo posebno uvjereni da cijena karte koju vidite danas neće biti niža prije polaska", kaže Google.

Dodaje da će vratiti razliku putem Google Paya ako cijena padne. Napominju da su jamstva cijena dio pilot programa koji je dostupan samo za odabrane letove koji polaze iz SAD-a. Više o ovim novim značajkama pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.