Google najavio novosti koje dolaze na Android

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA AKTUALNOM Mobile World Congressu (MWC), Google je predstavio niz novih značajki za Android. S obzirom na jačanje umjetne inteligencije (AI), najavili su i značajna poboljšanja koju pokreće upravo ona. Prva novost koja korisnike Androida očekuje je Gemini. Ovaj AI chatbot nedavno je dobio samostalnu aplikaciju za Android, a bit će integriran i u Google Messages. Korisnici će moći izravno razgovarati s Gemini u aplikaciji za poruke i koristiti ga za sastavljanje i uređivanje poruka.

Poboljšanja vezana uz AI

Android Auto, aplikacija za automobile, dobit će podršku za sažimanje poruka i predlaganje odgovora. Jednim dodirom, korisnici će također moći otpremiti poruku, započeti poziv i podijeliti predviđeno vrijeme dolaska. Cilj je koristiti AI za ključne zadatke kako bi se smanjile distrakcije tijekom vožnje, prenosi Digital Trends.

Lookout, značajka usmjerena na pristupačnost za korisnike s oštećenjima vida, također dobiva značajnu podršku umjetne inteligencije. Na Android telefonima, Lookout će sada čitati AI-generirane opise i opise medijskog sadržaja. Potpora je trenutačno ograničena na engleski jezik.

Google Lens dobiva integraciju s TalkBackom, što znači da će se ono što se nalazi u prikazu kamere sada inteligentno analizirati za pojedinosti i čitati naglas. Primjerice, bit će moguće čuti ocjene, smjer u kojem se lokacija nalazi i radno vrijeme tvrtki.

Poboljšanja neovisna o AI-ju

Poboljšanja dolaze i u Google Docs. Na Android uređajima korisnici sada mogu crtati svojim prstom ili stilusom kako bi anotirali dokumente.

Aplikacija Fitbit uskoro će sadržavati podatke prikupljene putem drugih aplikacija za fitness koje su kompatibilne s Health Connect sustavom. Metrike poput potrošenih kalorija, prijeđene udaljenosti, broja koraka i drugih podataka koje su prikupile druge aplikacije bit će vidljive unutar Fitbita na kartici "Danas".

Wear OS ekosustav također dobiva nekoliko korisnih funkcionalnosti. Zahvaljujući aplikaciji Google Wallet, korisnici sada mogu provjeriti ulaznice, članstva i avionske karte izravno na svojim pametnim satovima.

Pročitajte više