Android uvodi mogućnost prikazivanja zdravlja pohrane

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE radi na novom načinu prikaza zdravlja pohrane na vašem Android telefonu. Naime, komponente na mobitelima se kvare, a u nekom trenutku više nisu sigurne za korištenje. Stoga Google radi na poboljšanju podrške za prikaz statusa komponenata na vašem pametnom telefonu.

Nejasna pouzdanost prikaza zdravlja komponenti

Neki uređaji već prikazuju zdravlje baterije, poput Samsung, OnePlus i drugih, no Android kao operativni sustav ne podržava tu funkcionalnost. Ona je u rukama proizvođača samih uređaja. Google će stoga prikazivati broj ciklusa baterije na svojim novijim Pixel uređajima.

Istovremeno, pripremaju se podržati prikaz zdravlja čipa za pohranu na svim Android uređajima. Zdravlje pojedinih komponenti bilo bi vidljivo u postavkama. Točnost prikaza zdravlja komponentni nije poznata. Neki izvori navode mogućnost pogreške od 1%, a neki i do 10%. Primjerice, ako je zdravlje uređaja 94%, korisniku bi se moglo prikazati zdravlje od 100% ili 87%.

Još uvijek nije jasno kad će ova promjena biti implementirana, no mnogi vjeruju kako će stići s Androidom 15, a da će ga prvi moći isprobati beta korisnici na Pixel uređajima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.