Googleov Gemini, bivši Bard, uskoro na slušalicama

Foto: store.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ je poznato kako je Google rebrendirao Bard u Gemini, kao i da je Geminijem zamijenio Assistant na mobilnim uređajima. Prema najnovijim vijestima, aplikacija Gemini dolazi i na slušalice, piše 9to5 Google. Google je prošlog tjedna istaknuo da se trenutno usredotočuje na Android i iOS pametne telefone.

>>> Google preimenovao Bard

Radi se i na drugim mogućnostima

Čak i ako je Gemini omogućen na vašem telefonu, slušalice Pixel Buds Pro i dalje pokreće Google Assistant, što korisnici mogu primijetiti i u glasu asistenta, kao i mogućnostima kojima je moguće pristupiti.

Pretpostavlja se da će Gemini za slušalice donijeti odgovore napajane generativnom umjetnom inteligencijom za audio-medij te pojačanu sigurnost. Očekuje se i da će popraviti problem koji ima trenutačna verzija, a to su greške vezane uz "previše zahtjeva u kratkom razdoblju" i uz to da "aplikacija ima više prometa nego inače" zbog čega biva privremeno nedostupna.

Osim toga, Google radi na dodavanju opcije "Look and Talk" na Pixel Tablet, što će omogućiti jednostavno korištenje uređaja dok je na docku. Uređaj ćete tako moći pogledati s određene udaljenosti i pokrenuti ga bez da kažete dobro poznati "Ok, Google".

Pročitajte više