G-Shock je predstavio sat kojeg pokreće sunce

Foto: casio.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U sklopu proslave 50. godišnjice satova, Casio je predstavio G-Shock model GW6900 NASA 241. NASA je u nazivu sata budući da su inženjeri i znanstvenici NASA-e koristili Casio kalkulatore, a Casio je koristio Tough Solar modul kao osnovu za ovaj sat, odnosno pokreće ga sunčeva svjetlost, poput njihovih kalkulatora.

Sat koji stavlja funkcionalnost na prvo mjesto

Casio je koristio mat crnu smolu za kućište i remen. Sat je težak samo 63 grama, a kućište je debljine 17.7 mm. Kućište je široko 50 mm i ima duljinu od 53.2 mm od luga do luga. Iznad brojčanika je mineralno staklo, a kućište je vodootporno do 200 metara.

Ovaj novi Solar Atomic model temelji se na originalnom DW6900 modelu, koji je najprodavaniji dizajn kućišta G-Shock satova. Ovaj jednostavan dizajn postignut je uklanjanjem boja i ukrasa zahvaljujući čemu ovaj model odražava visoku razinu funkcionalnosti, po čemu su G-Shock satovi i poznati.

Cijena sata u SAD-u je 170 dolara, odnosno oko 153 eura. Još nije poznato kad će biti dostupan u EU. Više možete doznati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.