"Here's Johnny": Našli smo držač za knjige u obliku Jacka Nicholsona

Foto/Screenshot: amazon.de/etsy.com/YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA INTERNETU se zaista može naći svašta, a mi smo naišli na držač za knjige u obliku skulpture Jacka Nicholsona, koja vjerno reprezentira scenu iz horora The Shining. 

Za one koji možda nisu gledali ovaj film, radi se o psihološkom hororu iz 1980., koji je producirao i režirao Stanley Kubrick, a temeljen je na istoimenom romanu Stephena Kinga. The Shining uvlači gledatelja u svoju zastrašujuću priču tihim, opuštajućim vizualima, ali zlokobni soundtrack upozorava da u prekrasnom hotelu Overlook stvari nisu onakvima kakvima se na prvu čine. 

Scena iz filma kao inspiracija za skulpturu

Središnji lik filma je Jack Torrance, kojeg glumi Nicholson, ambiciozni pisac i bivši alkoholičar koji prihvaća mjesto domara u hotelu Overlook. U njega dolazi sa svojom suprugom Wendy i sinom Dannyjem, a nakon što ih zimska oluja zatoči Jackov razum se pogoršava zbog utjecaja nadnaravnih sila koje obitavaju u hotelu.

Upravo je jedna od kultnih scena u tom hororu, kada Jack sjekirom razbija vrata i gura glavu te govori: "Here's Johnny", poslužila kao inspiracija za ovaj držač knjiga. 

Držač bi mogao oduševiti sve fanove Jacka Nicholsona, ali i ljubitelje ovog filma. Skulpturu smo našli na njemačkom Amazonu i na Etsyju, cijena joj se kreće od 200 do 350 kuna.

Skulptura za knjige, 203.35 kn (26.99 €)
Skulptura za knjige, 351 kn (46.59 €)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.