Huawei je novi kralj prodaje sklopivih telefona

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HUAWEI je u prvom tromjesečju ove godine, od siječnja do ožujka, prodao najviše sklopivih pametnih telefona, prema izvještaju Counterpoint Researcha. Ovo predstavlja iznenađenje s obzirom na to da je prodaja Huaweija bila slaba u posljednjih nekoliko godina, posebno nakon što su Sjedinjene Američke Države ograničile pristup tvrtki Googleovim uslugama.

Iako mnogi prvo vjerojatno pomisle na Samsung kada se govori o sklopivim telefonima, ova tvrtka je završila na drugom mjestu s padom prodaje od 42% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Nasuprot tome, Huawei je zabilježio rast od 257%, uglavnom zahvaljujući kineskom tržištu i popularnosti svog modela Mate X5, kao i uvođenju 5G tehnologije, navodi GSM Arena. 

Izvor: Counterpoint Research

Honor i Motorola su također ostvarili sjajan rast

Honor i Motorola su također ostvarili značajan rast, pri čemu je Honor zauzeo treće mjesto s porastom prodaje od 460%, a Motorola je ove godine povećala prodaju sklopivih telefona za 1473% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Značajan dio ovog rasta za oba brenda ostvaren je na tržištima izvan Kine.

Honor sada drži 12% tržišnog udjela u segmentu sklopivih telefona, što je značajan porast s 3% od prije godinu dana. Globalni tržišni udio Motorole kada je riječ o sklopivim telefonima sada iznosi 11%, zahvaljujući odličnim rezultatima serije Razr u Sjevernoj Americi.

U prvom kvartalu 2024. godine, sklopivi telefoni koji se otvaraju poput knjige postali su popularniji od preklopnih modela. Činili su 55% svih isporuka sklopivih telefona na globalnoj razini, što je prvi put od 2021. godine da su takvi modeli postali dominantni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.