iPhone 16 Pro Max će navodno dobiti bolju bateriju. Evo detalja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JOŠ jedna nova glasina pojavila se u vezi s nadolazećim iPhoneom 16 Pro Max. Analitičar Ming-Chi Kuo, koji je poznat po dijeljenju prilično točnih informacija o Appleovim proizvodima, preko platforme X izvijestio je o bateriji sljedeće generacije iPhonea Pro Max. Kuo tvrdi da će novi model telefona koristiti baterije veće gustoće energije, što znači da će baterija moći trajati dulje bez povećanja njene veličine.

Promjene bi mogle zahvatiti seriju iPhone 17

No zbog toga će baterija proizvoditi više topline. Kako bi se toplina bolje kontrolirala, Kuo predviđa da će Apple koristiti kućišta od nehrđajućeg čelika umjesto uobičajenog aluminija. Pojašnjava da je nehrđajući čelik otporniji na koroziju i općenito izdržljiviji, što ga, prema njegovim riječima, čini idealnim za zaštitu i dugotrajnost baterije.

No, postoji još jedan razlog zbog kojeg bi Apple mogao preći na kućišta baterija od nehrđajućeg čelika za iPhone 16 Pro Max, a to je lakše uklanjanje baterije, piše Gizmodo. Naime, nakon zahtjeva da se počnu koristiti USB-C priključci, Europska unija sada zahtijeva od Applea da olakša zamjenu baterija na svojim iPhoneima.

Ako se ove novosti pokažu uspješnima u modelu iPhone 16 Pro Max, Kuo tvrdi da postoji mogućnost da će Apple primijeniti iste tehnologije na sve modele iPhonea 17 sljedeće godine. To bi značilo dulje trajanje baterije i bolju izdržljivost telefona za sve korisnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.