Iskoristite svaki centimetar vaših kuhinjskih ormarića uz ove organizatore

Foto: amazon.de/ikea.hr/sve.hr/iverpan.hr/pepco.hr/xxxlesnina.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO želite maksimalno iskoristiti vaše kuhinjske ormariće i prostor za pohranu, onda je dobra organizacija ključna. Osim toga puno je lakše dohvatiti određeni lonac ili tavu kada je sve uredno posloženo i vađenje jednog predmeta neće poremetiti sve pospremljeno u ormariću. 

No i čišćenje ormarića je olakšano jer je potrebno samo izvaditi organizatore, počistiti ormarić i vratiti organizator natrag, umjesto vađenja jednog po jednog predmeta van. 

Umetak za policu

Organizator za kuhinjske ormariće, 20.99 € (158.15 kn)

Ako imate malu kuhinju, pogledajte gdje dodavanje police u bilo koji ormarić može povećati količinu prostora koji imate", kaže Michele Vig, osnivačica i glavna organizatorica Neat Little Nesta za Food and Wine stranicu.

Izvrsna opcija su ove metalne police koje dolaze u dvije dimenzije, jedna malo manja, druga malo veća, a koje se mogu kupiti putem Amazona. Ove police se mogu koristiti za smještaj bilo čega, od začina do šalica za kavu i posuđa.

Umetak za policu, cijena od 3.84 € (28.90 kn)

Sličnu opciju smo našli i u Ikei, jedino se police kupuju odvojeno. Isto dolaze u dvije veličine. 

Žičana polica na izvlačenje

Košara soft, više dimenzija, cijena od 62.21 € (468.72 kn)

Ako možete izdvojiti nešto više novaca, ovakve žičane police na izvlačenje su odlična opcija za organizaciju kuhinjskih ormarića, uz to i olakšavaju dolazak do stvari pohranjenih u njima jer samo morate izvući policu van. Uz ovakve police na izvlačenje iskoristit ćete punu visinu svojih ormarića. 

Košara soft kutna, više dimenzija, od 340.10 € (2562.48 kn)

Našli smo i verziju idealnu za kutne ormariće i iskorištavanje svakog centimetra unutar istoga. 

Organizator za tave

Supfirm višenamjenski podesivi stalak za posude i lonce na 6 razina za ormarić, 59.99 € (451.99 kn)

Uz stalke za tave organizacija istih nikada nije bila lakša. U njima se okomito može pohraniti do šest tava bez obzira na njihov oblik ili veličinu drške. Dublje, plitke, one za grill, sve mogu stati u njega. Osim toga, organizator može stajati na radnoj površini ili u kuhinjskom ormariću. 

Organizator za posude za pečenje

Podesivi stalak, 18.99 € (143.08 kn)

Ovaj organizator pomoći će pri urednom skladištenju limova za pečenje, rešetaka za hlađenje, kalupa za muffine i drugih posuda. Ovaj organizator ima sedam podesivih pregrada koje možete postaviti što bliže ili dalje jedan od drugoga kako biste dobili željenu udaljenost. Osim toga ima meke neklizajuće nožice na dnu pa neće kliziti po ormariću. 

Organizator začina

Organizator začina, 53.10 € (400.09 kn)

Vrlo lako i vrlo brzo može nastati nered u kuhinjskom ormariću ili ladici u kojoj se pohranjuju začini. Ladice su idealne za pohranu začina, ali za sve one koji imaju puno začina ili ne žele cijelu jednu ladicu prenamijeniti za iste dobra opcija je ovaj organizator koji se može smjestiti u ormarić ili na radnu površinu.

Ima tri police koje mogu primiti do 24 staklenke ili bočice sa začinima, a podesive pregrade osiguravaju da naštimate željenu visinu. Također dolazi s ispisanim i praznim naljepnicama za svaki začin. 

Stalak za začine, 31.72 € (239.29 kn)

Našli smo i manju okretnu verziju, za manje ormariće ili manju radnu površinu. Može se rotirati pa je lako pristupiti svim začinima. 

Stalak za začine za ladicu, 3.97 € (29.90 kn)

Ako pak želite pohraniti začine u ladicu, našli smo dobar organizator i za to. Može se koristiti samo na manjem dijelu ladice pa ne zauzima previše prostora. 

Okretni organizator

Organizator za kuhinjske elemente, 44.82 € (337.70 kn)

Kutevi ormarića mogu se odlično iskoristiti s ovakvim organizatorima koji su poznati i pod imenom lijena Susan. Ovaj gore ima tri uklonjive pregrade za još lakšu pohranu i organizaciju. Ne morate vaditi cijeli iz ormarića, samo okrenete do one pregrade koju trebate i to je to. Ovakav organizator može biti odličan i za frižider. 

Držač za vrata ormarića

Organizator za vrata ormarića, 22 € (165.76 kn)

Za one koji imaju ormariće i dovoljno prostora između vrata i polica, ovakav jedan držač idealan je za pohranu manjih daski za rezanje, posude za pečenje ili druge posude. Tanke kuke pristaju na većinu vrata.

Organizator za ormarić ispod sudopera

Organizator za ormarić ispod sudopera, 27.99 € (210.89 kn)

U ovom ormariću vrlo lako i brzo može nastati nered, upravo su zato zgodni ovakvi organizatori u koje se može pohraniti sve što je potrebno, a uz to održavaju urednost ormarića. Organizatoru se može i podesiti visina, a osim u kuhinji može se koristiti i u kupaonici. Podesive visine su 36 cm, 31 cm i 26 cm. Poslužavnik na dnu ima izrezanu ručku za lakše izvlačenje.

Kuhinjska kutna polica

Kutni umetak od bambusa, 19.99 € (150.62 kn)

Može se koristiti u kutu kuhinje, na radnoj površini, ali ova polica najbolja je za pohranu i organizaciju kuta kuhinjskog ormarića. Debele letvice na drvenim policama osiguravaju držanje raznih prehrambenih proizvoda i kuhinjskih alata, dok čvrsto prianjanje u kutu eliminira rizik da sitni predmeti padnu iza polica.

Držači tanjura 

Držač za tanjure, 4 € (30.14 kn)

Danas ima više opcija u trgovinama za organizaciju tanjura, bilo da ih pohranjujete u ladici ili u ormariću. Izdvojili smo ih nekoliko. Ovaj gore na slici može biti i lijep dodatak za radnu površinu ili otvorenu kuhinjsku policu te organizaciju tanjura. No može se koristiti i u dubljoj ladici i kuhinjskom ormariću ako je dovoljno dubok. 

Držač tanjura, 19 do 31 cm, 10.60 € (79.90 kn)

Ova druga opcija idealna je za duboke ladice i pohranu tanjura. S ovim organizatorima ladice su uredne i pregledne. 

Podloga za ladice za organizaciju lonaca

Podloga za ladice, 32.99 € (248.56 kn)

Za one koji imaju dublje ladice i vole pohranjivati lonce u njih ovakav organizator je odlično rješenje. Podloga onemogućava da se ladica izgrebe, uz to ima rupe i s njom dolaze umeci koji se onda mogu namjestiti tako da odgovaraju dimenzijama lonaca, poklopaca ili drugog posuđa. 

Set organizatora

Set organizatora za kuhinju, 37.99 € (286.24 kn)

Još jedna opcija koja ide ruku uz ruku s gore spomenutom podlogom je ovaj set organizatora za kuhinju, isto za ladicu. U njega se mogu pohraniti lonci, tave i poklopci. 

Pročitajte više