Ispod etikete Nutrigold kokosovog ulja naljepnica drugog brenda. Evo pojašnjenja

Foto: privatna arhiva čitatelja

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

JEDNA čitateljica se neugodno iznenadila prilikom posljednje kupnje u Tvornici zdrave hrane. Naime, kupila je dvije staklenke Nutrigoldovog kokosovog ulja, a kada je zagrebala ispod etikete, vidjela je još jednu naljepnicu, i to Lidlovu. 

Obratila se Tvornici zdrave hrane za pojašnjenje ove situacije. "Stvarno me zanima kako možete prodavati, ispod naljepnice Nutrigold, Lidlov proizvod? Mislim da nisam jedina znatiželjna pa molim da se izjasnite", poručila im je. 

Kao što se može vidjeti na fotografijama koje nam je čitateljica ustupila, kokosovo ulje ima dvije naljepnice, odnosno etikete. Prva je ona brenda Nutrigold, a druga kokosovog ulja Lidl Vita D'Or. 

Greška prilikom etiketiranja

Kontaktirali smo Tvornicu Zdrave hrane za pojašnjenje, njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

"Kao što smo odgovorili i našem kupcu, ista tvornica u Sloveniji pakira kvalitetno i provjereno dobro kokosovo ulje i za nas i za Lidl. Nije tajna da je u Europi nekoliko takvih vrhunskih specijaliziranih tvornica i da ju tržišta diljem Europe koriste. Isto tako, postoje primjeri u kojima imamo maslac od kikirikija kao i par poznatih svjetskih brendova.

U tvornici s kojom surađujemo i mi i Lidl dogodila se greška pri etiketiranju za koju nismo znali. Čim su nam kupci na to ukazali, reagirali smo te proizvod povukli s polica. Moramo naglasiti da se povlačenje nije dogodilo zbog toga što proizvod nije dobar jer je kokosovo ulje u spomenutom pakiranju 100% organskog podrijetla.

Proizvod je maknut s polica upravo iz razloga koji je naljutio kupca pa i nas same. Kvaliteta proizvoda uopće nije upitna jer za sve postoji sljedivost i tijek od same berbe kokosa do izrade ulja i pakiranja te u konačnici same prodaje.

Ovim putem želimo zahvaliti kupcima i vjernim potrošačima koji su nam na grešku ukazali i prije pa smo uspjeli koliko-toliko reagirati na vrijeme.

U brojnim komentarima na društvenim mrežama publika je izrazila veliko nezadovoljstvo, a neki od njih tvrde da Tvornica zdrave hrane kokosovo ulje kupuje u Lidlu i prepakirava ga te prodaje po skupljim cijenama.

Takve izjave su potpuno neistinite, Nutrigold je jedan od omiljenih brendova onih koji vole dobar omjer cijene i kvalitete, naši obožavatelji ga vole godinama te vjerujemo da smo u zajedničkoj suradnji s kupcima i klijentima jako puno puta dokazali da su nam kvaliteta, povoljna cijena, zadovoljstvo kupaca, neposredna komunikacija s njima te zajednički razvoj brenda na prvom mjestu.

Naravno, trudit ćemo se da se ovakve greške ne događaju, ali tko radi, taj i griješi. Veselimo se svemu lijepom što dolazi - daljnjem širenju asortimana, razvoju projekata i stvaranju novih obožavatelja Tvornice zdrave hrane."

*Napomena: Staklenku kokosovog ulja od 450 ml nema trenutno ni Lidl u ponudi ni Tvornica zdrave hrane, a staklenka od 500 ml Vita D'Or kokosovog ulja u Lidlu košta 5.29 € (39.86 kn), a Nutrigold kokosovo ulje u Tvornici zdrave hrane od 500 ml je 3.85 € (29.01 kn).

Pročitajte više