Istraživanje otkrilo koliko je iPhone važan korisnicima po dobi. Iznenadit će vas

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RANIJE ovog mjeseca CIRP, svjetska organizacija koja se bavi istraživanjem proizvodnog inženjerstva, objavio je studiju u kojoj je istraživao koliko brzo bi korisnici popravili ili zamijenili pokvareni, izgubljeni ili ukradeni iPhone, iPad ili Mac. Svojom posljednjom anketom organizacija je pokušala izmjeriti koliko su uređaji bitni korisnicima prema dobi, a rezultati nisu onakvi kakve biste očekivali.

Nova studija CIRP-a "Možda mlađi kupci nisu ovisni o svojim napravama..." objavljena je na njihovom Substacku, prenosi 9to5Mac.

Podijelivši ispitanike u šest dobnih skupina, pitali su ih koliko brzo bi zamijenili ili popravili svoj iPhone, iPad ili Mac. Iako biste vjerojatno očekivali suprotno, pokazalo se da najmlađa skupina koju čine 18-24-godišnjaci ima najmanji postotak onih koji bi iPhone zamijenili bilo "odmah - isti dan" ili "unutar dan-dva" - 59%.

Stariji bi prije zamijenili ili popravili svoj iPhone nego mlađi

Grupa od 55 do 64 godine imala je najviše, 90% onih koji su rekli da bi zamijenili ili popravili iPhone unutar dan ili dva ili odmah. A oni u dobi između 45 i 54 godine bili su vrlo blizu - 89%. Ovo je fascinantno kada se uzme u obzir da se za mlađe korisnike najčešće govori da su ovisni o svojim uređajima. 

CIRP dodaje da postoji mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir kada se radi o tome koliko brzo netko može planirati popraviti ili zamijeniti svoj uređaj, kao što je financijska sposobnost, pristup Apple Storeu / radionici za popravak, posjedovanje rezervnog uređaja i drugo.

No CIRP vjeruje da je razlika između generacija jasna. I za iPad i Mac pokazalo se da stariji korisnici brže mijenjaju ili popravljaju te uređaje nego oni najmlađi.