Kako odabrati najbolju tavu za palačinke?

Foto: Pexel/sve.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIPREMA ukusnih palačinki kod kuće može biti prava poslastica, ali ključ uspješnog kuhanja palačinki leži u odabiru prave tave. S obzirom na mnogo različitih opcija dostupnih na tržištu, odabir najbolje tave za palačinke može biti izazovan. U ovom članku istražit ćemo ključne faktore koje trebate uzeti u obzir kako biste napravili pravi izbor za vaše kulinarske potrebe.

Materijal tave

Jedan od najvažnijih faktora je materijal od kojeg je tava napravljena. U nastavku donosimo nekoliko čestih materijala i njihovih prednosti.

Lijevano željezo: Ove tave su teške i odlične za ravnomjerno zagrijavanje. Ako se dobro održavaju, mogu postati nevjerojatno neljepljive i razviti bogat patinirani premaz.

Nehrđajući čelik: Tave od nehrđajućeg čelika su izdržljive i lako se održavaju. Mogu zahtijevati malo više ulja ili maslaca kako se palačinke ne bi zalijepile.

Korkmaz tava za palačinke A1270, cijena je 34.38 € (259.04 kn)

Aluminij: Aluminijske tave brzo se zagrijavaju, što je odlično za brzu pripremu palačinki.

Lamart tava za palačinke LT1190, cijena je 21.10 € (158.98 kn)

Keramika: Tave s keramičkim neljepljivim premazom postaju popularne jer su lagane i omogućavaju kuhanje bez ili s minimalnom količinom ulja.

Promjer i debljina

Promjer tave će odrediti koliko palačinki možete pripremiti odjednom. Veći promjer tave znači veći kapacitet, ali i veću tavu za skladištenje. Također, deblja tava bolje zadržava toplinu i pomaže u ravnomjernom pečenju.

Tava za palačinke Force 25cm Tefal, cijena je 27.87 € (209.99 kn)

Neljepljivi premaz

Tave s neljepljivim premazom olakšavaju okretanje palačinki i čišćenje nakon kuhanja. Keramički neljepljivi premazi često su popularan izbor jer su ekološki prihvatljivi i manje ljepljivi od drugih materijala.

Altom Design tava za palačinke, cijena je 14.47 € (109.03 kn)

Rubovi i oblik

Ravni rubovi na tavi olakšavaju okretanje palačinki i omogućavaju da se tijesto ravnomjerno širi prema rubovima. Odaberite oblik tave koji vam najbolje odgovara.

Rukohvat

Rukohvat tave trebao bi biti udoban za držanje i osigurati dobar stisak tijekom okretanja palačinki. Neki modeli dolaze s rukohvatima koji se ne zagrijavaju tijekom kuhanja.

Kada uzmete u obzir ove faktore, bit ćete bolje opremljeni za odabir najbolje tave za palačinke koja će zadovoljiti vaše potrebe i omogućiti vam da pripremite savršene palačinke svaki put.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.