Kako unijeti više svjetla u kupaonicu bez prozora?

Foto: ikea.com/emmezeta.hr/reserved.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IMATE malu kupaonicu bez prozora i želite više svjetla u njoj? Dizajneri interijera s ovakvim se kupaonicama redovito susreću i jako dobro znaju brojne trikove uređenja. Biljke, zrcala i izbacivanje viška stvari u kupaonici tek su neki od njih.

Držite se svijetlih boja

Čak i bez prozora, možete pomoći svojoj kupaonici da izgleda svjetlije unošenjem prozračnih boja. Amanda Wyatt, dizajnerica interijera i osnivačica Design Insidera, rekla je za Real Homes: "Ponekad bijelo djeluje isprano i dosadno pa razmislite o korištenju delft pločica ili tapeta za malo plave živosti."

Delft pločice su nizozemske keramičke pločice u bijeloj i plavoj boji s cvjetnim dezenom. Vrlo su popularne u kuhinjama i kupaonicama zato što prostor održavaju svijetlim, ali ipak uz malo boje koja ga ne čini toliko sterilnim.

Objesite zrcalo

Zrcalo je neophodno za kupaonicu i sjajan je način dodavanja dimenzije prilikom uređivanja male kupaonice bez prozora. Wyatt u kupaonice voli postavljati zrcala iznad polica za tekući sapun, losione, svijeće i druge funkcionalne ili dekorativne predmete. Ormarić s ogledalom odličan je način spajanja funkcije i estetike.

Kupaonsko zrcalo s policom, IKEA, 268.99 eura

Pažljivo birajte umjetnu rasvjetu

"Uvijek nastojim dodati par zidnih svjetiljki na svaku stranu ogledala u kupaonici kako bih unijela što više svjetla, što je vrlo važno u kupaonici", kaže Shani Core, dizajnerica interijera i osnivačica Shani Core Interiorsa. Neka svjetiljke budu što elegantnije kako biste maksimalno iskoristili stilski potencijal u malom prostoru.

Zidna svjetiljka, Emmezeta, 19.91 euro

Površine neka budu sjajne

Iako mat površine mogu biti lijepe, sjajne površine vizualno šire prostor diskretno reflektirajući svjetlo. Nina Lichtenstein, glavna dizajnerica i osnivačica Nina’s Home Designa, savjetuje korištenje sjajnih keramičkih pločica za tuš ili sjajnih ormarića.

Stvorite kontrast

Ne morate posve izbaciti tamnije boje. Uključivanje kontrasta s naglašenim bojama i teksturama odvući će pažnju s činjenice da u kupaonici nema prozora. Lichtenstein savjetuje da kontrast ostvarite ručnicima, prostirkama ili dekoracijama.

Sivi ručnici za ruke, IKEA, 2.49 eura
Dozator sapuna, Reserved, snižena cijena je 4.99 eura

Nered neka bude minimalan

Kupaonica će izgledati veće i svjetlije ako su svi vaši toaletni proizvodi spremljeni. To je jednostavno postići korištenjem ormarića, naročito onih koji se postavljaju na zid ili ispod umivaonika kako ne bi zauzimali prostor za kretanje. Općenito, manje nereda pomoći će kupaonici da izgleda svjetlije i preglednije.

Podni ormarić, IKEA, 24.99 eura
Kupaonski ormarić, Emmezeta, 384.89 eura

Ukrasite biljkama

Lichtenstein savjetuje korištenje biljaka poput ljiljana, sabljica ili paprati koje dobro uspijevaju u vlažnim uvjetima kupaonice. Biljke možete postaviti na police, radne ploče ili u viseće košare kako biste prirodno osvježili prostor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.