Kemičarka usporedila skupocjenu kremu s Niveinom. Evo što je otkrila

Screenshot/Foto: TikTok/nivea.hr/cremedelamer.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U DANAŠNJE vrijeme gotovo svi žele imati lijepu, njegovanu i podatnu kožu, koja doprinosi mladolikom izgledu. Na tržištu postoje brojne opcije kada je riječ o njezi, a vjerojatno najpopularnija je anti-age. Pojedini serumi ili kreme, koji obećavaju usporavanje starenja kože, mogu imati visoku cijenu, poput onih marke La Mer. 

No postavlja se pitanje - vrijedi li se počastiti skupocjenim proizvodima i hoće li oni polučiti značajno bolji rezultat od povoljnijih drogerijskih verzija te tako opravdati izdatak? Upravo je to odlučila provjeriti kozmetička kemičarka Carly Musleh iz Londona. Tijek i rezultate svog istraživanja objavila je na svom TikToku i prikupila više od 4 milijuna pregleda.

@carlymusleh What do we reckon? 🤔 stitch with @Annie Mac #niveasoft #niveasoftcream #cremedelamer #nivea #anniemac #skincare #lamer #skincaretips ♬ original sound - Carly ✨ Cosmetic Chemist

U videu se osvrnula na tvrdnju irske podcasterice Annie Mac, koja je izjavila da smatra da su Niveina krema Soft i hidratantna krema za lice Crème de La Mer iste, odnosno da je Nivea zapravo Crème de La Mer, samo u drugačijem pakiranju. 

Testirala je hidrataciju, gubitak vlage i usporedila sastojke 

Na to je Carly rekla: "Recite mi, postoji li veća debata kada je u pitanju njega kože? Postoji samo jedan odgovor na to - u laboratorij." Zatim se uputila u kupnju da bi nabavila Niveinu kremu, jer je nije imala. Izvagala je obje kreme i nanijela ih na iscrtane kvadrate na koži. Nakon 45 minuta imala je rezultate hidratacije i gubitka vlage. 

Krema Nivea Soft, 100 ml, 4.90 eura
Hidratantna krema za lice Creme De La Mer, 30 ml, 220.49 eura

"U testu hidratacije, Crème de La Mer pokazala je porast od 23.5%", otkrila je Musleh, "dok je Nivea Soft zabilježila porast od 95.2%." To znači da Nivea hidratizira kožu više od La Mer kreme. Međutim, napomenula je da visoko očitanje vlažnosti kod Nivee može biti posljedica visokog sadržaja vode u kremi, gdje je voda navedena kao glavni sastojak.

"Nivea sadrži puno vode, više hidratizira"

Kada je riječi o transepidermalnom gubitku vlage (TEWL), rezultat kod Crème de La Mer bio je 8%, dok je kod Nivea Soft kreme iznosio 15.5%. Zatim ih je usporedila ispod mikroskopa, kao i njihove sastojke. Pod mikroskopom bilo je vidljivo da La Mer ima bolju stabilnost u usporedbi s Niveinom kremom.

Što se tiče sastojaka, Carly Musleh je rekla da su slični, iako Nivea sadrži velik udio vode. "Sastojci su vrlo slični, ali Crème de La Mer koristi tehnologiju enkapsulacije za ekstrakt alge", rekla je.

Mnogi su je u komentarima pitali koji je na koncu zaključak i koja je krema bolja. "Mislila sam da je to jasno iz usporedbi, isprike. Nemaju isti INCI (Međunarodna nomenklatura kozmetičkih sastojaka), slični su, ali nisu isti. Nivea sadrži puno vode, hidratantnija je i ima bolju sposobnost zadržavanja vlage", pojasnila je. No dodala je da su obje kreme dobre. 

Na pitanja znači li to da je jeftinija Nivea bolja od skupocjene La Mer, odgovorila je: "Ne nužno, djeluje dobro, ali njega kože je u velikoj mjeri subjektivna pa ne mogu donijeti takav zaključak. Međutim, planiram snimiti još videa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.