Knjige o zmajevima savršene za godinu Zmaja

Foto: amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GODINA Zmaja je krenula, a ako ste ljubitelji fantastike, vjerojatno je imate barem malu potrebu obilježiti. Fantastika je puna zmajeva, ali nije jedina, a ako svoje police želite dopuniti knjigama sa i o zmajevima, za vas smo odabrali njih 5 koje će obogatiti vašu kolekciju, a i zabaviti vas i odvesti u posve novi svijet iz kojeg nećete izlaziti satima.

Samostan narančina stabla, Samantha Shannon

Samostan narančina stabla, 10.73 eura

Ova fantastika tematizira svijet na rubu rata sa zmajevima, a fokusiran je na žene koje moraju predvoditi borbu kako bi taj svijet spasile. Podijeljeni Istok i Zapad odbijaju pregovarati, a sile kaosa se bude i prijete.

Kad su žene bile zmajevi, Kelly Barnhill

Kad su žene bile zmajevi, 7.80 eura

U svijetu koji djevojčice i žene uči da šute, zmajevi unutar njih čekaju da izađu van. Ovaj je roman smješten u SAD 1950-ih, a govori o Kelly Barnhill koja otkriva svijet koji želi držati djevojčice i žene malenima i istražuje što se događa kad one ustanu.

Hobit, J. R. R. Tolkien

Hobit, 8.49 eura

Ovaj klasik trebao bi krasiti policu svakog ljubitelja fantastike i zmajeva. Hobit Bilbo Baggins uživa u jednostavnom životu, a čarobnjak Gandalf i patuljci pomute njegov mir kad ga odvedu na put da bi se suočili sa Smaugom Veličanstvenim, golemim i opasnim zmajem.

Tetralogija Naslijeđe, Christopher Paolini

Tetralogija Naslijeđe, 33.49 eura

Prvi dio tetralogije Eragon popularizirao je ovaj serijal koji govori o jednom dječaku i njegovom zmaju koji se upuštaju u svijet pustolovina. Tetralogija se sastoji od knjiga Eragon, Prvorođeni, Brisingr i Naslijeđe.

Društvo zmajeva čaja

Društvo zmajeva čaja, 8.37 eura

Ovaj grafički roman pravi priču o Greti, naučnici kovačnice, i ljudima koje upoznaje dok se upušta u čarobni svijet zmajeva čaja. Nakon što otkrije izgubljenog zmaja čaja na tržnici, Greta uči o zanatu skrbi o zmajevima čaja od ljubaznih vlasnika čajnice, Hesekiela i Erika.

Pročitajte više