Krenule ozbiljne glasine o značajkama PlayStationa 6

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PLAYSTATION 5 na tržištu je već tri godine, a vjerojatno će proći još nekoliko godina prije nego što se pojavi novi model. Bez obzira na to, internetom kruže glasine oko toga što možemo očekivati od PlayStationa 6, kako većina ljudi očekuje da će se zvati novi model.

Očekivan nastavak suradnje s AMD-om

Najnovije informacije dolaze od youtubera poznatog kao Moore's Law Is Dead, pouzdanog insajdera koji je prethodno iznio detalje o PS5 Pro. U nedavnom videu tvrdi da će Sony nastaviti suradnju s AMD-om za napajanje PS6 i PS5 Pro. Čip će navodno podržavati igranje u 4K pri 120 sličica u sekundi i 8K pri 60 sličica u sekundi.

Drugi youtuber RedGamingTech prenosi slične informacije. Tvrdi da Sony nije ni razmatrao druge suradnje osim one s AMD-om za napajanje novih konzola, bez obzira na to što je 2020. razmatrao suradnju s Nvidiom.

Nagađa se i o godini izlaska

Prerano je govoriti o mogućem datumu lansiranja PlayStationa 6, naročito bez ikakve potvrde Sonyja. Ali zahvaljujući sudskim dokumentima objavljenima u FTC-jevom slučaju protiv Microsofta vezano uz pokušaj preuzimanja Activision Blizzarda, PS6 ne bi trebao izaći prije 2027., prenosi Tom's Guide.

Prošlog ljeta Microsoft je izjavio da će, ako dogovor s Activision Blizzard prođe, nastaviti izdavati igre Call of Duty na PlayStation platformama barem sljedećih 10 godina.

Prema tvrdnjama Moore's Law Is Dead, Sony već pregovara s proizvođačima o PS6. Što se tiče PS5 Pro, brojne glasine sugeriraju da će biti najavljen ove godine, s planiranim izlaskom krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Pročitajte više