Ljubitelji PlayStation igre bijesni, tražili povrat novca

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KOLIKO god se mnogi gejmeri trudili uštedjeti novac, to nije uvijek lako. Ne samo što neprestano izlaze nove igre i DLC-jevi, ponekad su cijene neočekivano visoke, pa čak i varljive. The Last of Us Part II ima novu verziju koja je izašla tek nekoliko godina od izvorne, a cijena je mnoge igrače razljutila.

Novac će biti vraćen

Naime, cijena najnovije verzije igre igrače je koštala puno više nego što su očekivali. The Last of Us Part 2 Remastered nova je verzija igre iz 2020. godine prilagođena za PlayStation 5.

Budući da je izdana samo za konzole prethodne generacije, grafika nije dobila značajno poboljšanje. No, dobila je novi način igranja, rougelike mod No Return, koji igračima omogućava da igraju u ulozi različitih likova, piše The Sun. Oduševilo je to sve one koji su igru već zaigrali.

Problem je u tome što cijena igre iznosi 45.80 eura, odnosno 9.16 eura za vlasnike originalne igre. Igrači koji posjeduju igru za PlayStation 4 su, prema tome, igru trebali platiti u punom iznosu, zbog čega se mnogi osjećaju prevarenima. Smatraju kako su trebali platiti nižu cijenu.

Srećom, PlayStation se pozabavio problemom i vratit će novac igračima koji posjeduju PS4 verziju, a koji su kupili verziju za PS5 po punoj cijeni. Dakle, ako ste unaprijed naručili igru i već posjedujete PS4 verziju, vaš novac trebao bi vam automatski biti vraćen. Nakon toga možete kupiti nadogradnju po nižoj cijeni.

Pročitajte više