Ljudi su oduševljeni transformacijom malog stana u Rijeci: Prelijepo, svaka čast

Foto: TikTok @pokucarica

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SKROLAJUĆI TikTokom naišli smo na nevjerojatnu transformaciju jednog manjeg stana u Rijeci i ostali oduševljeni. No adaptacija ovog stana nije osvojila samo nas. Video s fotografijama prije i poslije je, naime, u svega dva dana pregledan 130 tisuća puta i prikupio je mnoštvo pozitivnih komentara.

"Vau", "Bravo", "Prekrasno", "Top", "Predivno ste uredili", "Odlično izgleda", "Ajme, top", "Super je stan", "Prelijepo, svaka čast", "Predivno, sve lijepo planirano i realizirano s obzirom na kvadraturu." Mnogi su, pak, u komentarima pitali odakle su pojedini komadi, kao i koliko je koštala adaptacija. 

Mijenjano je gotovo sve

Upravo zato odlučili smo se javiti Jasni (@pokucarica) i doznati sve detalje. Saznali smo da je stan prošao kroz opsežnu adaptaciju, a projekt je u cijelosti osmislila njezina sestrična. Ona je ujedno i vodila realizaciju. 

Stanje prije renovacije

Nakon svih radova, stan je preuređen u studio koji će se koristiti za dnevni najam od 1.4. U jednoj prostoriji su mala kuhinja, mali dnevni kutak i spavaći dio te kupaonica. Stan ima 27 kvadrata, a u njegovu transformaciju uloženo je 30.000 eura.

Stanje prije renovacije

Instalirani su novi električni prozori i postavljen herringbone parket 

"Rušili su se svi pregradni zidovi, nijedan nije bio nosivi", rekla nam je Jasna. Također nam je otkrila da je krov, koji se nalazi iznad stana, zamijenjen krajem 2022. godine, pri čemu je postavljena izolacijska vuna Isover Domo debljine 14 cm i Isover debljine 5 cm. Stare grede su obrađene i polakirane.

Stanje tijekom renovacije

Nadalje, gipsanim pločama su obložena dva zida, a strop je također obnovljen koristeći gipsane ploče. Instalirani su novi električni prozori marke Velux, koji su prostoru dali obilje svjetlosti. Osim toga, provedene su nove elektroinstalacije, postavljene su nove vodovodne cijevi te je pod niveliran OSB pločama. 

Stanje tijekom renovacije

Na podu se nalazi parket ESCO Herringbone hrast natur, raw look 14 x 100 x 600 mm. Postavljala ih im je firma Matej Floors. Zamijenjena su i ulazna vrata, s protuprovalnim i protupožarnim vratima marke Dierre, model Asso. Kada je riječ o sanitarijama i pločicama, one su kupljene u Studiju Arte na Kastavu.

Stanje tijekom renovacije

I za kraj - namještaj. Glavna zvijezda stana - kuhinja - kupljena je u trgovini Mima namještaj. Krevet je iz IKEA-e, sofa je naručena s namještaj.hr, stolić je iz Emmezete, a rasvjeta iz trgovine Luce. 

Niže smo izdvojili prije i poslije fotografije adaptacije, a na TikTok profilu Jasne možete vidjeti sve fotografije ovog stana, ali i neke druge adaptacije. 

Uživajte u fotografijama prije i poslije

Pročitajte više