Miele pećnica postala viralna na TikToku. Jasno je i zašto

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČIŠĆENJE, odnosno ribanje pećnice zadatak je koji malo tko voli. To su prepoznali i proizvođači ovih kućanskih uređaja, stoga se na tržištu danas može pronaći mnoštvo modela koji nude funkciju samočišćenja. Iako je čišćenje pirolizom vjerojatno najpoznatije, Miele je otišao korak dalje te je uveo HydroClean.

Kao što ime sugerira, ovo samočišćenje pećnice uključuje upotrebu vode. Video koji prikazuje kako HydroClean radi u praksi privukao je veliku pažnju na TikToku. Kad se aktivira ovaj način čišćenja, pećnica više podsjeća na perilicu posuđa nego na tradicionalnu pećnicu.

@mary_maksemos_design #selfcleaning #oven #miele #ovencleaning #homedecor #kitchenhacks #kitchengadgets #interiordesign ♬ original sound - AlphaTi Living

"Treba mi ovo u životu"

"Može li se koristiti i kao perilica posuđa?", "Piroliza je dovoljna", "Dakle, sada i pećnici treba vodovod i odvod?", "Treba mi ovo u životu", "Ovo je baš kul značajka", "Jedna greška i hrana će imati okus po deterdžentu", "Prodano", "Ovo je sjajna ideja", "Ništa novo, radim kao kuhar i ovo postoji već deset godina", "Genijalno", "Uzmite moj novac", "Super, još jedna stvar koju će moja žena poželjeti u našoj idućoj kuhinji", neki su od komentara ispod videa. 

Miele je funkciju HydroClean predstavio krajem 2022. godine u svojim kombiniranim parnim pećnicama. "S novom funkcijom samočišćenja HydroClean, dosadno ručno čišćenje postaje prošlost. Čak i zagorjeli ostaci hrane uklanjaju se u potpunosti i bez napora, čime unutrašnjost pećnice zadržava svoj novi i netaknuti izgled", stajalo je u priopćenju koje je tada izdao Miele.

Kako funkcionira HydroClean?

Nakon uklanjanja svih dodataka posebno tekuće sredstvo za čišćenje ulijeva se u cjedilo na dnu pećnice. Zatim se tekućina automatski miješa s vodom i pumpa do vrha unutrašnjosti pećnice, gdje je rotor ravnomjerno raspršuje. To omekšava i uklanja prljavštinu.

Postupak se automatski ponavlja nekoliko puta prije nego što se pjena ispere i ocijedi. Ako ostane tvrdokornija prljavština, može se lako obrisati slično kao i ostaci nakon pirolitičkog čišćenja pećnice.

Proces završava kratkom fazom sušenja. Miele preporučuje upotrebu HydroCleana svaka tri mjeseca, ili češće ako se pećnica redovito koristi za pečenje i roštiljanje. Važno je napomenuti da za ovu funkciju nisu potrebni odvod ni dovod vode jer pećnica ima ugrađene spremnike za vodu.

Skup sport

Istina, ovo je skup sport. Najjeftinija Miele pećnica s funkcijom HydroClean na našem tržištu košta 3229 eura, dok cijene dosežu i do 5339 eura. Pogledajte ponudu Miele pećnica s HydroClean održavanjem ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.