"Mislio sam da se šali": Amerikanci sve više kupuju kuće s Amazona

Screenshot: YoutTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U DANAŠNJEM digitalnom dobu, sve što vam treba dostupno je na Amazonu, uključujući čak i mogućnost kupnje vlastitog doma. Ako već imate zemljište ili razmišljate o njegovoj kupnji te preferirate život u manjem prostoru, možete jednostavno naručiti svoj novi dom putem Amazona.

Jeff (@hittaa_jeff) postao je viralan na TikToku ovog mjeseca jer je objavio video u kojem tvrdi da je kupio kuću na Amazonu.

"Upravo sam kupio kuću s Amazona", izjavio je Jeff. "Nisam ni dvaput razmislio, samo sam to učinio."

@hittaa_jeff #greenscreen i will never forget this 😂 what do i be doing #fyp #foryou #amazon #house #foryoupage #spender #newhouse #unfold #amazonfinds #explorepage ♬ original sound - Jeff Bryant

Iako nije bio prvi na platformi koji je to učinio, neki su korisnici ostali skeptični je li Jeff zaista kupio kuću. Međutim, sada je kuća stvarno stigla, a Jeff je iznenađen onim što je dobio. Kuća ima ulaz, dva glavna stambena prostora i kupaonicu. Jeffova glavna briga u vezi s kućom je, kako kaže, visina stropova. "Stropovi su vrlo niski, svi", ističe. 

@hittaa_jeff 5 guys and 27 mins later 😫 ITS HERE😫😍 #FYP #foryou #amazon #house #unfoldhouse #foryoupage #newhouse #update #explorepage #pt2 ♬ original sound - Jeff Bryant

U komentarima su korisnici izrazili iznenađenje kućom i činjenicom da ju je Jeff zaista kupio.

"'Kupio sam svoju kuću s Amazona', definitivno će uvijek biti najbolji početak razgovora", napisao je jedan korisnik. "Mislio sam da je to samo šala", dodao je drugi.

Još je jedan korisnik izazvao pravu lavinu kupnjom kuće na Amazonu. Nathan Graham, 27-godišnji influencer, podijelio je uzbudljivu snimku koja prikazuje njegovu nedavno kupljenu kuću. "Ovo je stvarno jednostavno izgraditi, brate", izjavio Nathan, dok su on i njegovi prijatelji montirali neobične stambene prostorije. Snimka skromnog doma prikupila je više od 4.9 milijuna pregleda na YouTubeu. "Doslovno ga samo otvoriš."

Može se kupiti kuća, ali opcije su prilično ograničene

Da, možete kupiti kuću na Amazonu, ali opcije su prilično ograničene. Obično se nude mobilne male kuće ili setovi za samostalnu izgradnju malenih kuća. 

Iako za mobilne kućice možda nije potrebna klasična dozvola, postoje restrikcije o tome gdje ih možete privremeno postaviti ili "parkirati". Ako ih postavite na mjesto koje nije predviđeno, možete se suočiti s kaznom.

Ako odlučite trajno postaviti mobilnu kućicu na određenu lokaciju, povežete je s vodovodnom i električnom mrežom te je koristite za stanovanje, tada se smatra građevinom. U tom slučaju, potrebne su vam sve dozvole kao da se radi o konvencionalnoj građevini.

Prijenosna montažna kuća s Amazona košta 22.000 dolara, no treba dodati trošak dostave od dodatnih 3929.49 dolara. Ako razmišljate o životu u mobilnoj kući, na Index Oglasima smo pronašli jednu za 45.875 eura.

Pročitajte više