Mogućnost ograničavanja na 80% napunjenosti: iPhone 15 ima nove značajke baterije

Screenshot: YouTube

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je Apple prošloga tjedna pustio iOS 17 RC za programere i beta korisnike, 9to5Mac portal je pronašao reference koda na novu opciju za ograničavanje maksimalne napunjenosti baterije na iPhoneu kako bi se bolje očuvala. Kako neki ljudi već imaju iPhone 15 u rukama, sada postoji i potvrda da ova značajka postoji na novim telefonima. Osim toga, korisnici će imati i bolji uvidu u zdravlje baterije. 

Nove značajke baterije za iPhone 15

Kao što je podijelio Ray Wong na X-u (bivšem Twitteru), iPhone 15 modeli imaju odjeljak u kojem se prikazuje više detalja o stanju baterije. Na primjer, korisnici mogu provjeriti kada je komponenta proizvedena i kada je prvi put korištena.

Tu su i detalji o brojanju ciklusa (ciklus se broji svaki put kada se baterija ponovno napuni od 0 do 100%). Iako je već bilo moguće pristupiti ovim informacijama na prethodnim modelima iPhonea, to je zahtijevalo korištenje nekih alata trećih strana. Sada je to dostupno kao dio iOS-a, barem za iPhone 15.

Mogućnost ograničenja napunjenosti na 80%

Postoji još jedna nova značajka za iPhone 15 kada je baterija u pitanju, a to je mogućnost ograničenja napunjenosti na 80%. Naime, opetovano punjenje litij-ionske baterije na 100% dovodi do toga da ona stari brže. Sada će pak korisnici moći žrtvovati nekoliko dodatnih sati dnevnog trajanja baterije da bi osigurali općenito dužu trajnost baterije. 

Ove obje značajke ograničene su na iPhone 15

Kako piše 9to5Mac, obje nove značajke su iz nekog razloga ograničene na iPhone 15 modele. U ovom trenutku nije jasno planira li Apple unijeti iste značajke na prethodne modele iPhonea s budućim ažuriranjem softvera. 

Pročitajte više