Našli smo prekrasne deke idealne za ušuškati se ove jeseni

Foto: Facebook Arket/hm.com/zarahome.com/ikea.com/reserved.com/mango.com/arket.com/ sinsay.com/pepco.hr/emmezeta.hr/etsy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVJEŽE jesensko vrijeme polako stiže, a jutra i večeri već su sada friška. S jeseni dolaze i beskrajne mogućnosti za sklupčati se na kauču u dnevnoj sobi uz udobnu i lijepu deku te šalicu toplog čaja. Zapravo, deke nisu nužno vezane uz dnevnu sobu, mogu se koristiti i kao prekrivači na krevetima, ovisno o veličini, ali i za ušuškati se navečer na balkonu ili u vrtu i uživati u vanjskom prostoru dok još nije prehladno. 

Gotovo sve jesenske aktivnosti zahtijevaju mekane, lijepe deke kao društvo. No koju odabrati? Danas je izbora zaista pregršt, od raznih debljina, materijala do motiva koji krase deku. Upravo zato smo u nastavku izdvojili neke od najljepših deka koje se trenutno mogu kupiti u trgovinama. Bilo da ste ljubitelj minimalne estetike u domu ili više volite boje i uzroke, imamo za svakoga ponešto. 

Trendi zelene deke

Zelena je trenutno veliki trend, kako u modi i ljepoti tako i u interijerima. Ako želite dodati koji trendi dodatak svome domu ove jeseni, možda bi on mogao biti u vidu deke. Ova iz H&M-a je klasična deka od meke, tkane mješavine vune, pa ispod nje zasigurno neće biti hladno. 

Deka, 130 x 170 cm, 39.99 eura (301.31 kn)

Nešto suptilniju zelenu našli smo u Zara Home trgovini. Krase je satenska završna obrada i dugačke rese. Izrađena je od poliestera koji je poznat po tome da dobro grije. 

Deka, 34.99 eura (263.63 kn)

Ova deka koju smo našli u IKEA-i sljubljuje nekoliko širokih pruga u različitim nijansama zelene s prugama u sivoj ili bijeloj boji. Prilično je efektna. Izrađena je od chenille tkanine koja je nježna u dodiru s kožom.

Deka, 15.91 eura (119.90 kn)

Za ljubitelje jednostavnosti (i neboja)

Deka od muslina iz Zara Homea u bijelo-sivoj kombinaciji odmah nam je zapela za oko. Krase ju blokovi sive i bijele i nježne rese na krajevima. Deka je izrađena od mješavine poliestera i pamuka. 

Muslin deka, 140 x 190 cm, 48.99 eura (369.12 kn)

S bijelom klasičnom dekom nikada se ne može pogriješiti, a nama se jako svidjela ova koju smo našli u Reservedu. Krase je rese i izrađena je od akrilnog vlakna. 

Deka od strukturirane tkanine, 130 x 170 cm, 69.99 eura (527.34 kn)

Još jedna svijetla deka idealna za klasične interijere ili one minimalističke. Radi se o Zara Home deki izrađenoj od pamuka i lana s efektom vafla. 

Deka s uzorkom vafla, 48.99 eura (369.12 kn)

Dvije deke koje smo našli u IKEA-i su nam se svidjele, tj. radi se o istoj deki koja dolazi u više boja, a nama se svidjela ova u žuto-bež nijansi i u klasičnoj krem. Izrađene su od recikliranog poliesterskog vlakna, a izgledaju jako mekano te bi super bile i u kombinaciji jedna s drugom. 

Deka, 130 x 170 cm (23.88 eura (179.90 kn)

Deka tamnosive boje odlično će ići u modernije, kao i minimalistički uređene interijere. Izrađena je od mješavine poliestera i viskoze, a našli smo je u Mango trgovini. 

Deka, 130 x 180 cm, 39.99 eura (301.30 kn)

Još jedna deka koju smo našli u Mangu, a koja nas je osvojila je ova vunena. Deka ekru boje lijepo će se uklopiti u sve interijere, a osim toga, izrađena je od vune, pa ne sumnjamo da je ispod nje toplo. 

Deka, 130 x 180 cm, 119.99 eura (904.06 kn)

Za ljubitelje uzoraka i boja (ili kombinacije istih)

Ako volite uzorke, ali ne želite da previše preuzmu prostor, mogla bi vam se svidjeti ova deka koju smo našli u Reservedu. Izrađena je od tkanine s visokim udjelom pamuka i ima ukrasni uzorak u plavoj boji koji se ponavlja na obje strane deke. Uzorak nije prenapadan, a ova plava boja dobro će se uklopiti u većinu interijera. 

Deka s uzorkom, 150 x 200 cm, 59.99 eura (451.99 kn)

No ako baš želite dekom unijeti jarku boju u prostor, mogle bi vam se svidjeti ove Arketove. Posebno su popularne ove njihove deke s raznim uzorcima i u življim bojama. Izrađene su od meke janjeće vune, a dizajn ovih koje izdvajamo je rezultat suradnje Arketa i japanskog umjetnika i ilustratora Takashija Tsushime.

Takashi Tsushima vunena deka, plava, 130 x 200 cm, 89 eura (670.57 kn)
Takashi Tsushima vunena deka, ružičasta, 130 x 200 cm, 89 eura (670.57 kn)

Žuta deka unijet će vedrinu u prostor i vizualno ga utopliti. Ovu žute boje našli smo u Sinsayu. 

Deka, 16.99 eura (128.01 kn)

Jako fora deku bež boje našli smo u Pepcu. Jednostavna je, s fora minimalističkim dizajnom u crnoj boji na prednjoj strani. 

Deka, 130 x 160 cm, 10 eura (75.35 eura)

Za zimogrozne

Ovo su vjerojatno, uz vunene, neke od najtoplijih deka pa su, ako ste zimogrozni, one najbolji izbor. Radi se o debljim dekama izrađenim od poliesterskog vlakna. Nama se svidjela ova jednostavna bež boje koju smo našli u Emmezeti. 

Deka Rya, 150 x 200 cm, 13.27 eura (99.98 kn)

Jednaku takvu topliju deku, ali po nešto višoj cijeni našli smo u Zara Homeu. Dolazi u neutralnim bojama idealnim za jesen, a izrađena je od poliestera. S obzirom na njezin jednostavan izgled, idealna je za one koji vole minimalizam i čiste linije. 

Deka, 89.99 eura (678.03 kn)

Ovakve deke neke su od popularnijih zadnjih sezona i moramo priznati da su baš divne. Ispod njih je zasigurno jako toplo, a odlična stvar je što dolaze u raznim bojama, pa se mogu uklopiti u većinu interijera i uređenja. Ove smo našli na Etsyju. 

Deka, cijena na popustu od 127.01 eura (956.96 kn)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.