Ne znate što izbaciti iz kuće? Postavite si jedno pitanje

Foto: Shutterstock/sinsay.com/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAZNE tehnike raščišćavanja dolaze i odlaze, a jedna koja je još uvijek popularna je KonMari metoda, koju je osmislila Mari Kondo. Njezin je savjet da zadržite sve što vas raduje, a izbacite ono što ne. No, ni ovo rješenje nije univerzalno. Različite tehnike djeluju za različite ljude, a sentimentalnije ljude radovat će više stvari.

Kako da raščišćavanje bude manje emocionalno, a više praktično?

Tessa Hughes savjetuje da se zapitate želite li se brinuti za određeni predmet, a kako to učiniti je pokazala u svojem videu na Instagramu. Tessa ističe da sve zahtijeva održavanje i organizaciju, što sve čini poslom. To što vas nešto veseli, ne znači da to trebate zadržati.

"Da, živa istina", "Doslovce danas sam rekla zbogom kuharicama", "Raščišćavam jednom na mjesec", "Hvala ti. Inspirirala si me, sad samo trebam početi", neki su od komentara ispod objave.

Kevin Connors, osnivač Inspired Organizers, za Livingetc je izjavio kako se ni njemu ne sviđa KonMari metoda: "Ja sam minimalist, ali često zadržavam određene stvari jer znam da ću ih možda koristiti kasnije." I njemu je draže zapitati se koliko je nešto korisno i koliko se želi baviti održavanjem određenog predmeta.

"Skladišni prostori poput garaža, ormara, pa i visokih kutnih ormarića u vašoj kuhinji su odlična mjesta za postavljanje ovog pitanja dok ih čistite", rekao je.

Melissa Simon, osnivačica Home Refresha, slaže se: "Ovim pitanjem preuzimate odgovornost nad svakim predmetom koji unosite u svoj prostor." Smatra da je ovaj osjećaj odgovornosti ono što je nedostajalo dosadašnjim metodama raščišćavanja.

Dakle, ako tražite stvari kojih se možete riješiti za organiziraniji dom, ali ne znate odakle početi, isprobajte Tessinu mantru. Zapitajte se želite li se brinuti za neki predmet. Ako ne želite, riješite ga se. Ako niste sigurni, odložite ga u kutiju i stavite u drugu prostoriju. Bit ćete pametniji za nekoliko tjedana.

Dvije košare za pohranu, Sinsay, 6.99 eura
Kutija za pohranu, IKEA, 3.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.