Nikada nismo očekivali da će ovo biti u trendu, ali capri hlače su se vratile

Foto: zalando.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENDOVI se uvijek vraćaju, a slavne osobe poput Gigi Hadid i Alexe Chung pokazale su svoju hrabrost i stil vrativši capri hlače u modu.

Capri hlače karakterizira to da se zaustavljaju na razini ili malo iznad gležnjeva, čime se stvara poludugački izgled hlača. Ovaj stil hlača datira još od 1950-ih i dobile su ime po talijanskom otoku Capri, gdje su postale popularne kao ljetni komad odjeće.

Capri hlače imaju bogatu povijest u svijetu mode i prošle su kroz različite faze popularnosti tijekom raznih desetljeća.

Brojne zvijezde su pridonijele popularizaciji ovog modnog komada

Prvi put su postale popularne u 1950-ima i 1960-ima, kada su ih nosile ikone stila kao što su Brigitte Bardot, Marilyn Monroe i Audrey Hepburn. Ove glamurozne filmske zvijezde su svojim šarmom i stilom pridonijele popularizaciji ovog modnog komada.

Trend se potom ponovno pojavio u 1990-ima, kada su supermodeli poput Linde Evangeliste, Christy Turlington i Naomi Campbell učinile capri hlače modernim i cool izborom za mlade i trendi žene.

Tijekom 2000-ih capri hlače su bile popularne među it djevojkama kao što su Paris Hilton, Nicole Richie i Lindsay Lohan. Ove medijski prisutne osobe su dodatno povećale interes za ovaj modni komad, popularizirajući ga među mladom publikom.

Danas, zahvaljujući modnim ikonama poput Alexe Chung i Gigi Hadid, capri hlače ponovo su u trendu. Njihova sposobnost da kombiniraju ovaj klasični komad s modernim elementima i svojim osobnim stilom čini ih inspirativnim i uzorom za mnoge ljubitelje mode. Iako se mnogima ova vijest neće svidjeti, čini se da ćemo uskoro capri hlače ponovo vidjeti na ulicama.

Pronašli smo nekoliko modela ovih hlača te ih izdvojili u nastavku.

Kratke hlače od trapera, cijena je 49.77 € (374.99 kn)

Capri hlače su odličan izbor za ljetne mjesece jer su udobne i praktične.

Kratke hlače od trapera, cijena je 35.95 € (270.87 kn)

Ovaj klasični komad odjeće može se kombinirati s raznim vrstama obuće i gornjih dijelova, što ih čini svestranim i omiljenim izborom mnogih žena.

Kratke hlače od trapera, cijena je 22.45 € (169.15 kn)

Capri hlače lako se kombiniraju s raznim vrstama obuće, uključujući sandale, tenisice, čizme i potpetice.

Kratke hlače, cijena je 24.90 € (187.61 kn)

Capri hlače dolaze u različitim krojevima i stilovima. Osim klasičnog kroja s uskim nogavicama, postoje i širi modeli koji mogu biti lepršavi i opušteniji.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.