Nižu se tužbe protiv Sheina

Foto: uniqlo.com/eur.shein.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TVRTKA u vlasništvu Fast Retailing Co., Uniqlo, tuži Shein zbog navodne prodaje imitacije torbice japanskog brenda. U pitanju je viralna Round Mini Shoulder torbica. Uniqlo je podnio tužbu protiv tvrtki Roadget Business Pte, Fashion Choice Pte i SHEIN Japan Co. pred Tokijskim okružnim sudom 28. prosinca. Od kineske tvrtke traže da odmah prestanu s prodajom svojih navodnih imtacija te naknadu štete.

"Narušava visoku razinu povjerenja"

Prema Business of Fashion, Fast Retailing Co. se pridružio rivalu Henns & Mauritz AB u tužbi protiv Sheina zbog kršenja autorskih prava u Hong Kongu gdje se sudski postupci protiv Sheina vode od 2021.

Uniqlo torba
Shein torba
Shein torba

"Tvrtka je podnijela ovu tužbu jer je utvrdila da oblik imitacijskih proizvoda koje prodaje Shein snažno podsjeća na njezin vlastiti proizvod", izjavili su iz Fast Retailinga. "Prodaja imitacijskih proizvoda kod Sheina značajno narušava visoku razinu povjerenja potrošača u kvalitetu Uniqlo brenda i proizvoda."

Tužba za kršenje autorskih prava od Fast Retailing Co. protiv Sheina slijedi nakon tužbi za kršenje autorskih prava koje su podnijele tvrtke Chrome Hearts i Hennes & Mauritz AB u rujnu i srpnju 2023.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.