Noćenje od 67 do 450 eura: Našli smo bajkovite kuće za odmor kod nas i u susjedstvu

Foto: booking.com/aribnb.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZADNJIH godina sve su popularnije drvene kolibe, kuće A oblika i one planinskog stila za provesti zimski odmor. Moramo priznati da s prvim pahuljama snijega automatski krenemo razmišljati o odlasku u neku lijepu kuću za odmor, u prirodu, daleko od grada i buke. 

Pregledali smo ponudu upravo takvih kuća za odmor kod nas i u susjednim zemljama i izdvojili favorite. Kraj siječnja i cijela veljača idealni su mjeseci za odlazak na odmor i provođenje vremena na snijegu i svježem zraku, a možda vas upravo neka od kuća koje smo izdvojili privuče da par dana provedete u njoj. 

Planinska kuća Forest Tale - Šumska priča

Planinska kuća Forest Tale nalazi se u Gorskom kotaru, u Crnom Lugu, a okružuje je priroda koja oduzima dah. Upravo tamo svatko može pronaći nešto za sebe, bilo da traži aktivan odmor ili mjesto za opuštanje. Eksterijer ove kuće, ali i interijer se odlično uklapaju u okolinu u kojoj se nalazi. Kombinacija drva, velikih prozora i prekrasnog kamina daju joj osjećaj topline. 

No osim toga, ova kuća ima i vrt, opremu za roštilj, terasu i privatno parkiralište. Sadrži tri prekrasne spavaće sobe, tri kupaonice, blagovaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i popločani dio dvorišta s pogledom na vrt. Gosti se u sklopu kuće mogu opustiti uz spa i wellness sadržaje, poput hidromasažne kade i saune. 

Ako tijekom odmora poželite napustiti kuću, onda možete posjetiti Opatiju koja je udaljena 32 kilometara ili primjerice Nacionalni park Risnjak koji je udaljen šest kilometara. U blizini se nalazi i nekoliko lijepih parkova - park kralja Tomislava, park-šuma Golubinjak, park Gorica i drugi. 

Cijena noćenja u veljači je 450 € (3390.52 kn), a minimalan boravak su dva noćenja. Smještaj možete vidjeti ovdje


Planinska kuća Chalet Woody

Planinska kuća Woody nalazi se u Staroj Sušici u Primorsko-goranskoj županiji te ima terasu i pogled na planine. U sklopu ove planinske kuće dostupno je besplatno privatno parkiralište, a u okolici gosti mogu uživati u raznim aktivnostima poput pješačenja i skijanja.

Kuća ima jednu spavaću sobu, kupaonicu, blagovaonicu, potpuno opremljenu kuhinju i popločani dio dvorišta s pogledom na vrt. Osim toga, gosti se u okviru ove planinske kuće mogu koristiti opremom za roštilj. 

Udaljena je od prometne vreve, a opet nije u potpunoj divljini te ima svu potrebnu infrastrukturu. Zamišljena je za odmor do četiri osobe u srcu prirode. Najveći adut ove planinske kuće je svakako prostrano dvorište koje je posebno bajkovito kada napada snijeg. 

No i oni koji žele aktivniji odmor pronaći će nešto ovdje za sebe, naime mogu se okušati u boćalištu ili terenu s golovima za mali nogomet. Osim toga, u okolici se može uživati u pješačenju ili bicikliranju po brojnim uređenim šumskim putima kroz nepreglednu šumu koja počinje doslovno na kraju dvorišta kolibe. 

U blizini ove kuće nalazi se dvorac Frankopana - Stara Sušica, kanjon Kamačnik u Vrbovskom, zaštićeni krajolici slap Zeleni vir i kanjon Vražji prolaz u Skradu, najveća osvijetljena spilja u Hrvatskoj Lokvarka, zatim spilja Vrelo u Fužinama, park šuma Golubinjak, park šuma Japlenški vrh u Delnicama, strogi rezervat prirode Bijele i Samarske stijene u Mrkoplju i druge turističke atrakcije. 

Cijena noćenja u siječnju iznosi 120 € (904.14 kn), a minimalan boravak su dva noćenja. Smještaj možete vidjeti ovdje


Planinska kuća Relax

Chalet Relax nalazi se u Fužinama, u mirnom naseljenom mjestu, a nekretninu krasi ograđena okućnica od 1500 kvadrata i pomoćna kućica. Kuća je uređena u planinskom stilu te se u njoj nalazi ručno rađeni namještaj i unutarnji kamin. 

Planinska kuća Relax ima prekrasan pogled na vrt, balkon, terasu, dvije spavaće sobe, dnevni boravak, opremljenu kuhinju s pećnicom i hladnjakom i dvije kupaonice s tušem. Također uključuje prostor za sjedenje, perilicu rublja i dvije kupaonice sa sušilom za kosu.

Velika popločana terasa okružena vrtom s pogledom na šumu ili planinu prava je oaza mira. Osim toga, tu se nalazi i jacuzzi, mjesto za okupljanje oko vatre, vrtni namještaj, zatvorena kućica od 25 kvadrata, roštilj, čajna kuhinja i blagovaona. 

Uz kuću se nalazi bjelogorična šuma kroz koju gosti mogu šetati sve do jezera Lepenice. Na desetak minuta udaljenosti nalazi se jezero Bajer oko kojeg se nalazi šetnica od sedam kilometara u sklopu koje se nalaze sprave za vježbanje. Na jezeru Lepenica može se ribariti, potrebno je dobiti dozvolu u Hotelu Bitoraj, voziti se kajakom i u toplijim mjesecima osvježiti se u samom jezeru. 

Blizu kuće nalazi se ranč Vrelo na kojem se nalaze konji za jahanje, zatim špilja Vrelo i Preradovićev vrh. Cijena noćenja u veljači je 350 € (2637.07 kn), a minimalan boravak su dva noćenja. Smještaj možete vidjeti ovdje


Kuća za odmor Green Hill

Kuća za odmor Green Hill smještena je u Ravnoj Gori, u najvišem naseljenom dijelu zvanom Vrh, na nadmorskoj visini od 930 metara. Kuća se nalazi u samom srcu netaknute goranske prirode i izrađena je u potpunosti od drvenih trupaca. Kuća ima 200 kvadrata, a imanje 2000 kvadrata. 

Prizemlje čine prostrani dnevni boravak u sklopu kojeg se nalazi udobna sofa na razvlačenje, blagovaonica, kuhinja, spavaća soba i kupaonica. Sve zajedno krasi autohtoni kameni kamin na drva, koji se proteže do prvog kata, grijući cijelu kuću (uz centralno grijanje) u hladnije doba godine. Na katu se nalazi kupaonica, dvije spavaće sove i prostrana sauna. 

U potkrovlju je smješten dječji kutak koji se sastoji od dva ležaja, vreće za sjedenje i PlayStation+ TV-a. S velike drvene terase prostire se pogled na zelenu šumu i gorje. Ovdje gosti mogu uživati u okrilju netaknute crnogorične šume i provesti svoj odmor daleko od gradske vreve i stresa. 

U blizini se nalazi nekolicina parkova koje vrijedi obići poput parka kralja Tomislava, park šume Golubinjak te Bijele i Samarske stijene. Cijena noćenja u siječnju iznosi 361.50 € (2723.73 kn), a minimalan boravak su dva noćenja. Smještaj možete vidjeti ovdje


A-frame kućica

Ova mala i funkcionalna koliba u obliku slova A potpuno je opremljena za duži boravak, a nama se posebno svidio njezin eksterijer i to posebno upečatljiva žuta vrata. Nalazi se u mjestu Mala Reka u Srbiji, u mirnom je mjestu i na pet minuta hoda je od centra. Kuća je idealna za smještaj dviju osoba, ali ima i udoban kauč za još jednu osobu.

Najljepše od svega možda je to što kada ujutro otvorite vrata kuće dočekat će vas borova šuma. Osim toga, kuća ima besplatan parking, a u nju možete povesti i svog ljubimca. Cijena noćenja je 67 € (504.82 kn), a smještaj možete vidjeti ovdje


Villa 68 Pines

Villa 68 Pines je u potpunosti nova i dizajnirana za udoban smještaj četiri osobe. Ima novi namještaj i električne uređaje, ali i saunu za sve one koji vole uživati u njoj i na taj način se opustiti. Ova kuća za odmor nalazi se u Kaluđerskim Barama u Srbiji, a ima vrt, terasu i prekrasan pogled na planine. 

Nalazi se u području gdje se gosti mogu baviti aktivnostima poput planinarenja i ribolova. Ima jednu spavaću sobu, kuhinju s hladnjakom i mikrovalnom pećnicom, prostor za sjedenje i kupaonicu s tušem. Cijena noćenja u siječnju je 167 € (1258.26 kn), a smještaj možete vidjeti ovdje