Nove Apple Maps službeno stigle i u Hrvatsku

Foto: apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OD DANAS korisnici u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji mogu iskusiti nove, unaprijeđene Apple Maps. Uz bržu i precizniju navigaciju, sveobuhvatni prikaz cesta, zgrada, parkova, zračnih luka i trgovačkih centara i trodimenzionalnih znamenitosti kao što su Wiener Riesenrad u Austriji, Pulska arena u Hrvatskoj i Budimski dvorac u Mađarskoj, sada je lakše i ugodnije mapirati bilo koje putovanje, navodi Apple.

"Karte su obnovljene iz temelja, s boljom navigacijom, bogatijim detaljima, točnijim informacijama za mjesta i izvanrednim značajkama poput Look Around, Natural Language Guidance i više. Sada je korisnicima lakše nego ikad pronaći mjesta koja vole i stići tamo gdje idu", dodali su u priopćenju. 

Nove značajke

Apple dodaje da Siri Natural Language Guidance sada nudi upute koje zvuče prirodnije i koje je još lakše slijediti, poput "Na sljedećem semaforu skrenite lijevo". Osim toga, u aplikaciji su dostupni i podaci o kamerama za nadzor brzine ili postajama javnog prijevoza. 

Nadalje, dodaju da korisnici sada mogu podijeliti procijenjeno vrijeme dolaska s obitelji, prijateljima i suradnicima jednostavnim dodirom ili pitanjem Siri, koristeći Share ETA. Primatelj ga može pratiti na putu, a karte će ga ažurirati revidiranom procjenom vremena dolaska putnika ako dođe do značajnog kašnjenja.

Također, korisnici mogu sigurno i jednostavno prijaviti nesreću, opasnost ili provjeru brzine duž svoje rute obavještavanjem Siri "Ima nesreća ispred" ili "Nešto je na cesti."

Osim toga tu je i unaprijeđeni Look Around, kao što Google ima Street View, koji nudi interaktivne slike na razini ulice s 3D fotografijom visoke rezolucije. "Sada korisnici Mapsa bilo gdje u svijetu mogu istraživati ​​uz Look Around u Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji", piše Apple. 

Apple Maps dostupne su i sinkroniziraju se na svim uređajima istog korisnika - na iPhoneu, iPadu, Macu i Apple Watchu i u autu uz CarPlay. Više o Apple Maps možete vidjeti ovdje