Nvidia se vraća prijenosnim igraćim konzolama?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

USPJEH Valveove igraće konzole Steam Deck pokrenuo je val sličnih prijenosnih uređaja, među kojima su Lenovo Legion Go i Asus ROG Ally. Čini se da i Nvidia želi razviti svoju konzolu kako bi učvrstila položaj u gejming industriji, barem ako možemo vjerovati glasinama.

Nvidia nije prvi put pokazala interes za konzole

Prema youtuberu Moore's Law Is Dead, Nvidia navodno radi na vlastitom prijenosnom uređaju za PC gejming. Tvrdi kako Nvidia ozbiljno razmatra stvaranje vlastitih prijenosnih uređaja za gejming, što mnogima nije neobično budući da većinu prijenosnih konzola pokreću AMD APU-ovi.

To znači da postoji ogroman manjak na tržištu prijenosnih uređaja s Nvidijinim komponentama, a najlakše rješenje ovog problema za Nvidiju je razvoj vlastite konzole.

Moore’s Law is Dead tvrdi da, iako će Nintendo koristiti Nvidijin silicij za napajanje svog Nintendo Switcha 2, Nvidia želi proširiti svoje prisustvo izvan konzolnog tržišta s prijenosnim sustavom orijentiranim prema PC-u. Kaže i kako je čuo da Nvidia razmatra suradnju s Intelom kako bi izradili premium gejming uređaj.

"Postavlja se pitanje kakve margine Nvidia očekuje i što to znači za cijene i margine tvrtke koja će surađivati s njima", "Nvidia bi trebala napraviti Shield prijenosnu konzolu", "Nadam se da će Nvidia lansirati novi Shield TV i Shield tablet" neki su od komentara ispod videa.

Nvidia Shield, koji mnogi spominju, bio je prijenosni gejming uređaj kad se prvi put pojavio na tržištu. Međutim, zbog snažne konkurencije, uređaj nije bio uspješan. S vremenom je postao uređaj za streaming u 4K HDR-u.

Pročitajte više