O ovim se čašama ne prestaje pričati, a sada Pepco ima duplić

Screenshot/Foto: TikTok/YouTube/intersport.hr/etsy.com/amazon.de/temu.com/4camping.hr/ozone.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DUGO nisu jedne čaše izazvale toliko interesa kao one brenda Stanley. Iako marka već postoji više od 100 godina, u posljednje vrijeme čini se da cijeli internet bruji o njoj i njezinim čašama. Posebno se ističe Quencher čaša, a neki skupljaju ovaj model u svim mogućim bojama koje izlaze na tržište. 

Jedan viralan trenutak dignuo je marku ponovo u fokus javnosti

Doduše, jedan viralan događaj koji se odvio prošle godine mogao bi biti djelomično zaslužan za to. Naime, upravo ta Stanley čaša tada je postala viralna - govorimo o 94 milijuna pregleda - zahvaljujući tiktokerici Danielle i nesreći koja joj se dogodila. Kao što smo već pisali, njezin automobil se zapalio, a samo je Stanleyjeva čaša ostala netaknuta

Stanley Classic čaša za kampiranje, 30.52 eura

Stanley je nakon toga tiktokerici kupio novi automobil i tim potezom zacementirao svoju lojalnost kod postojećih fanova, ali i prikupio mnoštvo novih. Nedavno je pak Stanley imao novu kolekciju povodom Valentinova koju je ekskluzivno lansirao u američkom Targetu, a ona je izazvala nezapamćen interes. Neki su čak i noćili ispred trgovine da bi ugrabili ove popularne čaše ograničenog izdanja.

Tek 2016. lansirali su svoju najpopularniju liniju

Izvorno, Stanley je proizvodio jednostavne boce za vodu za višekratnu upotrebu koje su bile uspješne među zaposlenicima i ljudima koji puno borave/rade na otvorenom. Tek je 2016. lansirao čaše sada poznate kao linija Quencher. No kako navodi CNBC, one nisu bile popularne odmah nakon puštanja u promet.

Stanley Quencher H2.0 Pink Parade, cijena na sniženju je 83.55 eura

To se sve mijenja 2020. godine kada je izvršni direktor Crocsa Terence Reilly napustio tvrtku obuće i postao predsjednik Stanleyja, gdje se ubrzo okrenuo društvenim mrežama i utjecajnom marketingu kako bi povećao prodaju nove linije, koja je iste godine postala najprodavanija boca marke.

Sada #Stanleycup ima preko 6 milijardi pregleda na TikToku i na istome se mogu naći tisuće videozapisa koji prikazuju uzbuđene tinejdžere i mlade ljude kako pokazuju svoje goleme kolekcije, plaču dok raspakiravaju nove čaše ili gomile ljudi koji žure u trgovine u potrazi za bojama ograničenog izdanja.

Stanley Pinta Adventure 470 ml, 25.99 eura

Generacija Z im je digla prodaju

Stanleyjev prihod u cijeloj tvrtki naglo je porastao nakon što su čaše postale trend na društvenim mrežama, skočivši sa 74 milijuna dolara 2019. na 750 milijuna dolara u 2023., prema CNBC-u. Stanleyjevo povećanje prodaje uvelike je katalizirano generacijom Z i utjecajima online društvenih medija, rekla je Jenna Drenten, izvanredna profesorica marketinga na Sveučilištu Loyola u Chicagu.

Termo šalica Stanley The IceFlow - Flip Straw, 890 ml, svijetloružičasta, cijena na sniženju je 35.91 eura

Stanley čaše i drugi asortiman mogu se kupiti i kod nas, ali nažalost, Quencher linija još uvijek nije dostupna. No mogu se naći druge čaše ove marke na policama naših trgovina, a ona Quencher može se naručiti online. 

Niču duplići, posebno je popularan onaj iz Pepca

Kao što smo već naveli, čaša The Quencher H2.0 koja dolazi sa slamkom i ručkom najpopularniji je trenutno proizvod brenda pa ni ne čude duplići koji niču. Naime, ova popularna čaša košta oko 80 eura u online trgovinama pa je razumljivo da nije svima dostižna.

@matkapromocja W Pepco pojawily sie kubki, które bardzo przypominają popularne teraz Stanley Cup, ktore jak wiemy do najtanszych nie należą. 😊 te z Pepco kosztują 40 zl. Co myslicie? #pepco #pepcohaul #stanleycup #kubektermiczny #macierzyństwo #pepcomania #pepcopolska ♬ original sound - hairbyharleyy
@denisa.dobrescu perfect bottle dupe 🫶🏻 follow for more finds #dupe #dontwalkrun #foryoupage #bottledupe #pepcofinds ♬ we are the people - sped up songs

Nedavno je na TikToku postao viralan video s povoljnijim duplićem iz Pepca koji košta svega 10 eura, a izgleda gotovo identično. "Trčim u Pepco", "Uspjela sam je ugrabiti", "Treba mi", neki su od komentara ispod gornjih videa. 

Ako ste se pitali, ove čaše stigle su i kod nas u Pepcove trgovine. No slične čaše mogu se pronaći i na stranicama poput Amazona i Temua za značajno manje novaca. Ako u svom obližnjem Pepcu niste našli ovu čašu, a želite je, izdvojili smo još par povoljnijih duplića niže. 

Prijenosna čaša, Temu, 11.38 eura
Čaša Somerway, 25.99 eura