Obožavatelji Steam Decka već nagađaju o specifikacijama novog izdanja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATOČ tomu što Steam Deck 2 neće biti lansiran tako skoro, naveliko se nagađa o specifikacijama nove prijenosne konzole, naročito na forumima. U nastavku donosimo neke od popularnijih nagađanja, no imajte na umu da ništa od navedenoga Valve nije potvrdio.

Očekuju se poboljšanja

Neki vjeruju kako će Steam Deck 2 imati 900p OLED zaslon s osvježavanjem od 90 Hz. Iako bi to unaprijedilo postojeće Steam Deckove, ne bi nadmašilo Lenovo Legion Go s panelom od 2560 x 1600, koji ima osvježavanje od 144 Hz. No, Valve se nikad nije fokusirao na konkurenciju, već na jednostavnost korištenja SteamOS-a, što ga je i učinilo toliko popularnim, uz kvalitetan OLED ekran.

Nagađa se i da će Steam Deck 2 koristiti "6-cilindrični motor četvrte generacije na benzin", barem ako je vjerovati prijevodu s foruma Chiphell, prenosi Tom's Guide. Nagađa se i da bi ovaj CPU mogao koristiti Zen 4 arhitekturu, što bi predstavljalo značajan upgrade u odnosu na Zen 2 procesore koji se nalaze u postojećim Steam Deckovima.

Značajnih nagađanja o grafičkoj kartici nema, no očekuje se poboljšanje.

Neizgledno da uskoro izlazi

Konačno, nagađa se i o tome koliko dugo ćemo čekati na Steam Deck 2. Jedan od forumaša vjeruje kako će biti pušten u prodaju sredinom ili krajem 2026. Svakako, ne očekuje se da će stići relativno uskoro.

Vjeruje se i kako će Steam Deck 2 biti značajno skuplji od postojećih modela, no kako će barem neki stariji modeli i dalje biti dostupni za kupnju kao cjenovno povoljnije opcije. S obzirom na to da je Steam Deck snizio cijene originalnog Decka čim je izbacio OLED model, za ovo nagađanje postoji pokriće.

Pročitajte više