Očekuje se dolazak Pro verzije PS-a 5 ove godine zbog pada prodaje

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ANALITIČARI su za CNBC izjavili da će Sony vjerojatno ove godine izdati osvježenu verziju PlayStationa 5 nakon što je tvrtka revidirala svoje prognoze prodaje vodeće konzole. Taj potez bi mogao biti usmjeren na poticanje interesa za PlayStation 5 i pružanje poboljšanog hardvera koji će biti spreman za izlazak Grand Theft Auta VI 2025., jedne od najiščekivanijih igara ovog desetljeća, kako su rekli analitičari.

Sonyjev PS5 izašao je u studenom 2020., a tvrtka je prošlog tjedna smanjila svoju prognozu prodaje za fiskalnu godinu koja završava u ožujku, s 25 milijuna uređaja na 21 milijun. Izvršni direktor je prošlog tjedna, tijekom razgovora o financijskim rezultatima tvrtke, izjavio da Sony očekuje "postupni pad" prodaje uređaja od sljedeće fiskalne godine.

Sony je već lansirao blago nadograđeni PS5 prošle godine

Tvrtke često lansiraju osvježene verzije hardvera kako bi ponovno potaknule prodaju. Na primjer, Sony je izdao Pro verziju PlayStationa 4, prethodne generacije konzole, otprilike tri godine nakon prvotnog izdanja PS-a 4. Sada analitičari očekuju dolazak PlayStationa 5 Pro.

"Čini se da postoji opći konsenzus u industriji igara da Sony zaista priprema lansiranje PS-a 5 Pro u drugoj polovici 2024. godine", rekao je Serkan Toto, izvršni direktor konzultantske tvrtke za igre Kantan Games sa sjedištem u Tokiju, za CNBC.

"Sony će željeti osigurati da ima izvanredan komad hardvera spreman kada Grand Theft Auto VI stigne 2025., što će biti događaj od velike važnosti za cijelu industriju igara."

Sony je već lansirao blago nadograđeni PS5 prošle godine, kao i ručnu konzolu nazvanu PlayStation Portal. Međutim, PS5 Pro bi vjerojatno bio značajnija nadogradnja.

Pročitajte više