Ručno rađene torbe domaćeg brenda naručuju žene diljem svijeta. Pogledajte modele

Foto: Instagram @monart.official

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SKROLAJUĆI Instagramom naišli smo na domaći brend koji izrađuje jako lijepe torbe, a one šarenog uzorka odmah su nam zapele za oko - idealne su za ljeto. Javili smo im se i porazgovarali s Teom Stefanovski Milunić, koja sa suprugom Ivicom stoji iza brenda Monart, koji postoji od 2011. godine. 

"Ideja je došla spontano još te 2011. godine kada sam u nekom časopisu ugledala pismo-torbicu koja mi se svidjela i odlučila napraviti jednu sebi. Tada sam još uvijek radila u školi jer sam po struci učiteljica i ustvari nisam prije toga šivala, ali, eto, kroz pokušaje i pogreške sam uspjela", ispričala nam je kako je sve počelo.

Od hobija do posla

Dodala je da joj je izrada torbi nekoliko godina bila hobi uz redovan posao, a tek od 2015. godine se to "malo više zakotrljalo". Tea trenutno izrađuju samo torbe iako kaže da bi voljela ubaciti još neke modne komade, ali, nažalost, nema vremena za to. 

Torbe izrađuju u radioni u Sisku, u sklopu koje se nalazi i showroom, gdje se ponuda može razgledati. Diljem Hrvatske imaju nekoliko prodajnih partnera koji u svojim buticima prodaju njihove torbice.

Torbe izrađuju od eko kože, ali radili su i ekskluzivne linije s pravom kožom. "Sve su ručni rad", rekla nam je Tea. Zanimalo nas je kako izgleda proces izrade pa nam je Tea otkrila da sve kreće od ideje i da svi u radionici komentiraju što i kako bi mogli napraviti, a nakon toga se izrađuju skice te slijedi izrada prototipa.

"Onda ponovno svi zajedno dogovaramo koji su nedostaci, što se može dodati ili oduzeti, što se može poboljšati, koju ćemo kopču staviti, kako će remen izgledati. Uglavnom, treba nekoliko puta probati da bi se dobio taj finalni proizvod koji onda predstavljamo našim pratiteljima na društvenim mrežama", ispričala nam je.

Torbe u limitiranim materijalima odmah se rasprodaju

Inspiracija za izradu torbi dolazi im iz svakodnevnog života, ali Tea nam kaže da prate i modne trendove pa u skladu s tim naprave nešto i u svojoj handmade verziji. "Osluškujemo i naše kupce i njihove potrebe i sugestije pa i u skladu s tim dolaze različite ideje", istaknula je.

U razgovoru smo doznali da se trude raditi male serije torbi jer, kako kaže Tea, žele izbjeći ono što se često može vidjeti na našim ulicama, a to su isto odjevene žene. "Torbe uglavnom nisu unikati, ali imamo jako puno limited edition materijala i naši kupci to jako vole. Torbice u tim nekim posebnim limitiranim materijalima nam se rasprodaju doslovce odmah", rekla nam je.

Doznali smo da je trenutno najpopularnija torbica model Doha iz proljetne kolekcije, a neki od bestsellera su modeli Istanbul, Miami, London i Berlin. 

Jedna Monart torba otputovala je i u Australiju

Zanimalo nas je rade li i torbe po narudžbi i kako to izgleda. "Po narudžbi radimo u smislu da možete odabrati model iz naše ponude, a onda sami izabrati materijal, boje i kopče, i to je ono što kupci jako vole. Vole sudjelovati u tom procesu izrade sa svojim zamislima", odgovorila nam je Tea.

Svoje torbe šalju diljem svijeta, a zanimalo nas je gdje je najdalje otputovala neka njihova torba. "S naše strane najdalje je otputovala u Australiju, ali s obzirom na to da imamo distributera i u Slovačkoj koji također šalje diljem svijeta, možda su otišle još i dalje", otkrila nam je.

Kažu nam da je feedback od kupaca pozitivan i da neke žene imaju popriličnu kolekciju. "Feedback od naših kupaca je izvrstan i uvijek smo im beskrajno zahvalni na svoj ljubavi koju nam daju jer to je naše gorivo. Imamo jako puno žena koje u svojoj kolekciji imaju i preko 20 Monartica", istaknula je Tea.

Planovi za budućnost uključuju web shop i rebrendiranje, ali Tea kaže da još uvijek ne bi puno otkrivala o tome. "Uglavnom, čeka vas još puno noviteta i odličnih torbica iz naše male radione", zaključila je na kraju razgovora.

Što se tiče cijena torbi, sve možete doznati u cjeniku na Instagram profilu, a kreću se od 30 do 65 eura, ovisno o modelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.