Oko ovog gadgeta se stvorio veliki hype ove godine. Dobio je ime i stiže uskoro

Foto: hu.ma.ne

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVE godine posebno se veliki hype stvorio oko novog gadgeta startupa Humane. Tajnoviti AI startup, koji su osnovali bivši rukovoditelji Applea još 2018., konačno se priprema lansirati svoj prvi proizvod. Zove se Humane Ai Pin, a cilj mu je učiniti prijenosne zaslone prošlošću - ili barem mnogo manje dijelom svakodnevnog života.

Nosivi uređaj bit će "nova vrsta samostalnog uređaja sa softverskom platformom koja koristi snagu umjetne inteligencije kako bi omogućila inovativna osobna računalna iskustva", kaže startup.

Već smo rani pogled na tada neimenovani uređaj imali u travnju kada je predsjednik Humane (i Appleov bivši direktor dizajna u timu za ljudsko sučelje) Imran Chaudhri održao TED govor prikazujući prototip, ali ispada da će prva verzija stići već ove godine.

Nosi se na odjeći

Detaljne specifičnosti uređaja još uvijek nisu poznate i čini se da će Humane objavljivati nove detalje i informacije od sada pa do dana izlaska, ali evo što se do sada zna. U priopćenju za javnost nije otkrivena cijena niti konkretan datum izlaska, ali u njemu otkrivaju da će gadget biti lansiran ove godine, a oni zainteresirani mogu se prijaviti na listu čekanja.

U svom priopćenju Humane Ai Pin opisuje "kao nosivi uređaj na odjevnim predmetima", no dizajniran je da bude nevidljivi mali komunikator koji oživi i zasvijetli samo kad mu se govori ili ga se dodirne, prenosi Tom's Guide.

Nema zaslona, ​​ali očito može projicirati tekst i slike, kao što je Chaudhri pokazao na TED govoru kada je odgovorio na poziv Bethany Bongiorno, izvršne direktorice Humanea i svoje supruge.

Interakcija s uređajem je putem glasa

Umjesto toga, sve interakcije odvijat će se putem glasa, kao da imate Google Assistant ili Alexu stalno pričvršćenu na prsima iako Humane želi pokazati da je Ai Pin znatno fleksibilniji od trenutne generacije virtualnih pomoćnika.

Osim odgovaranja na pozive, čini se da će Humane Ai Pin pokušati pojednostaviti niz drugih funkcija pametnog telefona putem glasa, koji u stvarnom vremenu tumači umjetna inteligencija. "Povezani i inteligentni nosivi uređaj koristi niz senzora koji omogućuju kontekstualne i ambijentalne računalne interakcije", kaže startup.

Tvrtka je također u svom priopćenju otkrila suradnju s Qualcommom i da će uređaj imati Snapdragon. "Humaneov prvi uređaj pokretat će napredna Snapdragon platforma tvrtke Qualcomm Technologies", istaknuo je startup.

Ovo je nedvojbeno intrigantan uređaj o kojemu jedva čekamo saznati više u mjesecima koji su pred nama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.