Otkrili smo domaći brend koji izrađuje prekrasne drvene predmete za dom

Foto: buginmyhome.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA Instagramu često "otkrijemo" domaće, ali i strane kreativce čiji radovi nas osvoje i natjeraju da pregledamo kompletnu ponudu i ponekad kupimo komad ili dva. Posebno smo, priznajemo, slabi na šalice, ali i drugi dekorativni predmeti za dom nas često oduševe.

Domaći brend čiji drveni predmeti su nam se jako svidjeli je Bug in my home pa smo porazgovarali s Karolinom Kassal Kukec, arhitekticom, tokaricom i vlasnicom tvrtke, o tome kako je nastao brend, koji su proizvodi najprodavaniji i odakle crpi inspiraciju. 

Doznali smo da brend postoji tri godine i da se ideja o njemu razvila slučajno i sasvim neočekivano. Svi proizvodi u ponudi napravljeni su od drva. "Svi proizvodi koje ja radim su od drva, ponekad kombiniram svoj drveni proizvod sa staklenim zvonom koje nabavljam posebno", ispričala nam je Karolina. 

"Ništa nije ljepše od drveta"

Napomenula je da u tom slučaju svoj proizvod prilagođava dimenzijama staklenog zvona. "Ništa nije ljepše od drveta i ništa nije ljepše od ljudske kreativnosti izražene kroz prirodne materijale", rekla je. Dodala je da voli stvarati i da joj se sviđaju lijepe stvari koje imaju dušu. 

Brend u ponudi ima tanjure, pladnjeve, zdjele, stalke za torte, svijećnjake i vaze te poneki detalj za uređenje doma, primjerice, zidne drvene vješalice. "Također, sezonski izrađujem drvene borove i ukrase za bor, a za Uskrs komplete drvenih jaja od raznih vrsta drva tako da sve bude prigodno, šareno, ali najbitnije - prirodno", rekla je.

Doznali smo da prilikom izrade pazi da proizvodi nisu štetni za okoliš. "Za izradu samog proizvoda drvo mora biti suho, tada ga stavljam na tokarski stroj i oblikujem koristeći se tokarskim noževima. Na kraju ga laštim pčelinjim voskom ili prirodnim uljima. Kod mene nema kemije. Svi moji proizvodi su prirodni i iz lokalnog drva", ispričala nam je i dodala da proizvodi imaju mali CO2 otisak pa ne truju okoliš.

Svi proizvodi su unikatni 

Najprodavaniji su tanjuri i pladnjevi za serviranje te stalci za torte. "Njih radim u raznim veličinama, kao i u kombinaciji s ili bez stakla", rekla nam je. Karolina najviše radi po narudžbi, većinom to budu drveni kompleti za razne svečane prilike, stalci za torte, pladnjevi i svijećnjaci.

"Zadržavam slobodu u oblikovanju, drugačije ne mogu raditi. Znači, kupac naruči komplet, a konačno rješenje je moje", objasnila je. 

Otkrila nam je da su joj svi predmeti koje izradi podjednako dragi. "Volim reći kako su mi svi predmeti tako dragi da bih bila najsretnija kad ništa ne bih prodala. Onda bi svi ostali zauvijek moji. Imati drveni komplet tanjura i zdjela u kuhinji, vjerujte mi, stvarno je divan osjećaj", rekla je.

U razgovoru nam je rekla da ima jako puno ideja, ali malo vremena za ostvariti ih. Svi proizvodi su unikatni, a šalje ih unutar EU i po dogovoru. Cijena stalaka za tortu kreće se od 70 eura, pladnjeva za serviranje od 50 eura, a tanjura od 20 eura naviše. Osim na internetskoj stranici, njezine proizvode moći će se uživo vidjeti i na Hush Hush marketu, koji će se uskoro održati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.