Ova Googleova aplikacija može vam pomoći da bolje čujete

Foto: Shutterstock/play.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVIJI mobiteli uvijek donose nove značajke pristupačnosti kako bi osigurali da svaka osoba može koristiti svoj pametni telefon u punom kapacitetu. Pixel telefoni imaju značajku koja pomaže ljudima diljem svijeta koji žive s gubitkom sluha, a korisnici ostalih Android uređaja uredno mogu skinuti aplikaciju na mobitel. Zove se Sound Amplifier, a evo što radi i kako je uključiti.

Što je Sound Amplifier?

Sound Amplifier može pretvoriti vaše slušalice u improvizirane slušne aparate kako biste bolje čuli razgovore na bučnim mjestima poput koncerata, prometnih restorana, vlakova... Ali to nije sve što može.

Sound Amplifier vam omogućuje prilagodbu frekvencija kako biste pojačali važne zvukove, poput glasa prijatelja ili zvuka koji dolazi iz vašeg televizora. Možete istaknuti zvukove u prvom planu i smanjiti pozadinsku buku kako biste čuli samo ono što želite.

Kako uključiti i koristiti ovu mogućnost?

Tom's Guide donosi jednostavan vodič za uključivanje i korištenje ove mogućnosti. Za početak morate spojiti slušalice na svoj telefon.

Ako mogućnost pokrećete prvi put na Pixelu, prvo je trebate pronaći u Postavkama. Zatim odite na Pristupačnost. Tamo ćete pronaći Sound Amplifier. Otvorite ga. Prvi put kada to učinite, telefon će vas pitati želite li je uključiti u ladicu aplikacija radi bržeg pristupa. Ako ne možete pronaći Sound Amplifier unutar Postavki ili ne koristite Pixel, možete preuzeti aplikaciju s Google Play trgovine.

Kada otvorite Sound Amplifier, vidjet ćete tri opcije: Off, Phone mic i Phone media. Dodirnite Phone mic, što omogućuje da se zvukovi prepoznaju putem ugrađenog mikrofona telefona.

Sve što sada trebate učiniti je postaviti telefon blizu izvora zvuka kako biste ga pojačali. Zatim možete pojačati tihe zvukove i visoke ili niske frekvencije te se igrati funkcijom smanjenja buke kako biste odredili što vam najbolje odgovara.

Phone mic također ima način razgovora koji koristi kameru telefona kako bi poboljšao nečiji glas. Iako za ovo aplikaciji trebate dati pristup kameri, imajte na umu da se svi zvukovi i slike brišu gašenjem načina razgovora ili aplikacije.

Ako slušate zvuk ili gledate video na svom telefonu, dodirnite Phone media kako biste prilagodili zvukove i frekvencije. Ako želite prilagoditi razine zvuka za lijevo i desno uho zasebno, dodirnite Adjust ears separately. Ova značajka dostupna je samo na Androidu 10 i novijim verzijama.

Da biste završili korištenje aplikacije, jednostavno dodirnite Off i izađite iz aplikacije.

Pročitajte više