Novi iPhone ima značajku koja produžuje vijek trajanja baterije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NOVI iPhone 15 donosi jednu zanimljivu značajku čiji je cilj pomoći vam da produžite životni vijek baterije. U pitanju je opcija uz pomoć koje možete ograničiti punjenje baterije na 80% njezinog kapaciteta. U pitanju je opcija Charging Optimization koja se u postavkama nalazi pod Battery Health & Charging.

Korisno za bateriju

Apple je koncept optimizacije punjenja uveo s iOS-om 13. Uređaj prati vaše dnevne navike punjenja s ciljem smanjenja trošenja vaše baterije te poboljšanja njezinog vijeka trajanja tako da smanji vrijeme koje iPhone provodi u potpunosti napunjen, piše Macworld.

Kad je mogućnost optimizacije punjenja uključena, povremeno će ograničiti punjenje na 80% u svrhu održavanja zdravlja vaše baterije. Uređaj će to činiti kad procijeni da vam nije potrebno potpuno punjenje.

>> Ako radite ove greške, smanjujete vijek baterije svojeg Androida

Na iPhoneu 15 ovu opciju možete koristiti uvijek, ne samo povremeno. Vaš će se uređaj, dakle, prestati puniti svaki put kad dosegne 80% kapaciteta.

Ako često punite mobitel, naročito do 100%, imajte na umu da to nije dobro za vašu bateriju. Manji postotak znači manje potpunih ciklusa punjenja, što dovodi do produljenja vijeka trajanja. Manji postotak napunjenosti također znači da će vaša baterija manje vjerojatno dostići visoku temperaturu.

Pročitajte više