Ovaj gadget je postao viralan na TikToku, a Amazon je zabranio prodaju

Foto: flipperzero.one

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMAZON je zabranio prodaju Flipper Zero uređaja na svojoj platformi zbog činjenice da se navodno koriste za krađu podataka s bankovnih kartica. 

Flipper Zero izgleda kao dječja igračka. No uređaj se može koristiti za zadatke poput otvaranja garažnih vrata, mijenjanja natpisa s cijenama na benzinskim postajama, otključavanja vrata automobila, presretanja Bluetooth signala ili čak dobivanja pristupa nečijem računalu. 

Viralan na TikToku

Uređaj je prošle godine postao viralan na TikToku, a korisnici su pokazali kako ih slatki mali gadget može brzo pretvoriti u hakere. Moguće je koristiti uređaj i za očitavanje broja kreditne kartice kroz novčanik i hlače, piše Gizmodo .

Kako je uređaj postajao sve popularniji, Amazon je odlučio da ne želi imati ništa s njim.

Uređaj više nije moguće pronaći na njihovoj web stranici, a dok je još bio dostupan stajala je obavijest u kojoj je pisalo "Ovaj proizvod je identificiran kao uređaj za skeniranje kartice. Pravila Amazona zabranjuju prodaju ili izlistavanje uređaja za skimming kartica. Ovu smo radnju poduzeli jer ovaj proizvod nije dopušten za prodaju na Amazon.com".

Iako Flipper Zero više nije dostupan na Amazonu, još uvijek se može kupiti izravno putem stranice tvrtke za 169 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.