Ovaj mirisni brend u kratkom je roku postao hit na TikToku

Foto: soldejaneiro.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MIRISI SOL DE JANEIRO oduševili su mnoge tiktokere, a jedan od njih je i Paul Fino, beauty influencer čija su niša parfemi i kojeg na toj platformi prati preko milijun ljudi. On u jednom svom videu prepričava da je bio zamoljen da isproba mirise ovog brenda i ocijeni ih. 

"U redu, kučko. Imam ih", kaže Paul Fino u TikTok videu iz siječnja. Potom pokazuje sve mirise Sol de Janeiro koje je kupio, isprobava ih i ocjenjuje. "O moj Bože... Zašto je Sol de Janeiro tako dobar?!" kaže nakon što je pomirisao miris Cheirosa '39, mješavinu kokosa, vanilije i pralina. Gotovo svim mirisima je dao visoku ocjenu. 

@paulreactss @paulreactss rating all the sol de janiero body sprays #soldejaniero #soldejanieroperfume #soldejanierobodymist #bodyspray ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

No Fino nije sam u svom entuzijazmu - unatoč počecima Sol de Janeira kao brenda za njegu kože, njegova linija mirisa postala je neočekivani hit među TikTokovom zajednicom entuzijasta parfema, piše Highsnobiety

Brend je osnovan 2015. godine

Sol de Janeiro osnovala je 2015. Heela Yang, bivša direktorica ljepote s iskustvom u kozmetičkim divovima kao što su Estée Lauder, L’Oréal i Clinique. 2008. godine Yang se preselila iz New Yorka u Brazil da bi bila sa svojim suprugom. Dok je ondje živjela, zapanjio ju je bezbrižan odnos mještana prema tijelima i golotinji.

Naime, u Brazilu nitko ne trepne dvaput ako na plaži nosite mikrobikini, bez obzira na oblik ili veličinu. Uz Sol de Janeiro, Yang se nadala unijeti malo brazilskog slavljeničkog i samouvjerenog štiha u njegu tijela - i očito je da njezin pristup funkcionira.

Prvi miris nastao je nastavno na Bum Bum kremu i njezinu popularnost

Bum Bum Cream brenda, hidratantna krema za tijelo koja miriše na pistacije i slanu karamelu, omiljena je među slavnima poput Selene Gomez, Blake Lively i Hilary Duff. Prema brendu, jedno pakiranje mirisne kreme proda se svakih osam sekundi.

Sol de Janeiro lansirao je svoj prvi miris neposredno prije izbijanja pandemije 2020. godine. Radi se o mirisnoj maglici Cheirosa '62 koja rekreira sladak miris Bum Bum kreme. Miris je postigao uspjeh usprkos tajmingu i rasprodan je na Sephorinoj web stranici nekoliko dana nakon lansiranja.

@soldejaneiro Every drop counts!!🙌 #soldejaneiro #sdi #cheirosa62 #braziliancrush #perfumemist #perfume #bodyspray #bodymist #soldejaneirocheirosa #soldejaneiroperfume #Summer #neverbackdown #perfumetok #SelfCare #beauty #BeautyTok #fyp ♬ original sound - slideshow hntr

Yang kaže da je širenje brenda na mirise jednostavno rezultat toga da je ostao u skladu sa svojim kupcima. "Nismo započeli rekavši 'bit ćemo marka mirisa' niti čak 'jednog dana ćemo biti marka mirisa'", kaže ona. "Ali mi uvijek slušamo naše kupce i lansirali smo parfemsku maglicu istog mirisa kao brazilska Bum Bum krema jer su to tražili."

Od tada je marka proširila svoju kolekciju mirisa nizom sprejeva za tijelo sličnog jestivog mirisa inspiriranih brazilskom kulturom.

Osvojili su TikTok

Tek 2022. tiktoker Fino počeo je primjećivati ​​mirisne maglice marke na TikToku. "Sol de Janeiro je osvojio društvene mreže", kaže za Highsnobiety.

"Nije mi bilo stalo do brenda dok ga nisam osobno isprobao. Da budem iskren, postoji milijun brendova koji prodaju sprejeve za tijelo - nisam bio siguran kako će me ovaj sprej za tijelo od 25-26 dolara impresionirati više od spreja za tijelo koji inače kupujem za 10 do 15 dolara."

No Fino se brzo predomislio nakon što je isprobao Cheirosu '68, voćni cvjetni miris koji ga podsjeća na Baccarat Rouge 540 Maison Francisa Kurkdjiana, čija se bočica na našem tržištu prodaje između 150 i 465 eura. "Bilo je to kao domino-efekt", kaže. "Svaki miris nakon toga koji bi kupio zaljubio bi se sve više i više."

@soldejaneiro Music to our ears👂 #sdj #asmr #soldejaneiro #cheirosa62 #braziliancrush #cheirosa40 #cheirosa68 #bodymist #bodyspray #perfumemist #perfume #perfumetok #asmrsounds #asmrvideo #asmrtiktoks #beauty #beautytok #fyp #foryou #asmrbeauty ♬ original sound - Sol de Janeiro

Sol de Janeiro maglice za tijelo u online drogerijama i parfumerijama koštaju između 20-ak i 40-ak eura, ovisno o trgovini. Upravo ih ta cijena čini pristupačnijima od dizajnerskih parfemskih voda koje sadrže veću koncentraciju parfemskih ulja, ali i koštaju više. 

Jedan od razloga zašto su mirisne maglice popularne je i pristupačna cijena

Funmi Monet, kreatorica sadržaja o ljepoti, mirisima i životnom stilu, kaže da su cijene Sol de Janeira dio razloga zašto su mirisi toliko popularni. "Ako tražite nešto čime se želite počastiti, a da je korak iznad Bath & Body Worksa, ali nije toliko skupo kao parfemi Chanela ili Diora, Sol de Janeiro je pristupačan", rekla je.

@funmimonet New perfume mist from @soldejaneiro ☀️ #perfumetiktok #soldejaniero #foryou ♬ original sound - Garrett Williams

Naravno, mirisne maglice za tijelo ove marke nemaju istu postojanost kao tradicionalne parfemske vode - ali Monet napominje da njihovo kompaktno, plastično pakiranje "ohrabruje da ih možete baciti u torbu i ponovo nanositi tijekom dana."

Monet, koja je surađivala sa Sol de Janeirom na plaćenom sadržaju, sprejeve smatra prirodnim produžetkom kolekcije za njegu tijela marke. "Njihove su maglice dobro integrirane u ostatak njihove linije za njegu tijela s odgovarajućim gelovima za pranje tijela, odgovarajućim maslacima za tijelo i tako dalje", kaže ona. "Ako koristim ovaj gel za pranje tijela i ovu kremu za tijelo u istom mirisu, onda ima smisla koristiti i parfemsku maglicu."

Linija miriše kao nešto što biste rado pojeli

Tu je i činjenica da linija mirisa Sol de Janeira miriše kao nešto što biste rado pojeli. Gurmanski mirisi, koji su se nekoć smatrali nesofisticiranima, ponovo su dospjeli u središte pozornosti tijekom proteklih godinu dana, otvarajući svačiji apetit nostalgičnim, utješnim notama poput vanilije i karamele. 

"Prije pet ili deset godina, nosili biste slatki miris i smatrali bi vas nezrelima", kaže Fino. "Sada svi žele mirisati slatko. Svi žele taj miris slatkiša."

@soldejaneiro IYKYK😎... NEW Limited Edition AFTER HOURS Perfume Mist drops 8.23.23 🌃🌙 🛒Available 8.23 on soldejaneiro.com, @sephora + @sephoracanada ✈️ Arriving Internationally August - November #soldejaneiro #sdj #soldejaneiroafterhours #afterhourssoldejaniero #soldejaneiroperfume #soldejaneirocheirosa #limitededition #soldejaneirolimitededition #newproduct #comingsoon #sdjperfumemist #iykyk ♬ I think you dropped something my JAW - Mari

Predanost Sol de Janeira svemu što je slatko se isplatila, iako pri lansiranju nisu svi vjerovali u desertne parfeme marke. "Kada smo lansirali 2015., savjetovali su nam da izbjegavamo gurmanske mirise", kaže Yang. "Međutim, vjerovali smo vlastitom osjećaju, ostali opsesivno vjerni DNA našeg brenda i laserski usredotočeni na pružanje jedinstvenog, osjetilnog iskustva našim potrošačima."

Prema Yangu, mirisi brenda već su generirali četiri puta veći broj prodaja naspram 2022. godine - tako da ne čudi da ima nekoliko novih mirisa za lansiranje sljedeće godine. A posljednji miris koji je marka lansirala je mirisna maglica After Hours o kojoj smo već pisali, a koja je u kratkom periodu pokupila mnoštvo pohvala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.