Švicarski mobitel izrađen je tako da čuva vašu privatnost

Foto: punkt.ch

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MNOGE korisnike pametnih telefona brine privatnost. Iako, primjerice, Apple neće prodavati vaše podatke, svejedno ih prikuplja. Društvene mreže prate vašu aktivnost na vlastitoj stranici. Nije to razlog za paniku, ali postoje ljudi kojima to nikako ne odgovara, stoga traže alternative. Jedna od alternativa je i MC02, 5G telefon švicarske tvrtke Punkt dizajniran s ciljem da sačuva privatnost korisnika.

Bez reklama uz mjesečnu tarifu

Korisničko sučelje je minimalističko, ima ugrađeni međunarodni VPN kako bi se spriječilo da vaši podaci dođu u krive ruke, pokreće ga Apostrophy OS tvrtke Punkt, koji pojedinačno dijeli korisničke podatke, ograničavajući ih na svaku pojedinu aplikaciju. Stoga ni operativni sustav ne može vidjeti cijeli vaš digitalni trag.

MC02 obećava siguran, pametan način korištenja mobitela. Preko 90% aplikacija za pametne telefone prati korisnike po internetu, MC02 nudi jedinstveni izbor: digitalno utočište gdje se korisnički podaci pohranjuju pod švicarskom nadležnosti, osiguravajući usklađenost s GDPR-om, HIPPA-om i PCI-jem, piše Yanko Design.

Sam telefon ima zaslon veličine 6.7 inča s punim HD+ zaslonom. Ima stražnju kameru od 64 MP i prednje kamere od 24 MP, 6 GB RAM-a i bateriju kapaciteta 5500 mAh. Pokreće ga Apostrophy i dizajniran je za podatkovni suverenitet, uključuje ugrađeni VPN za sigurno pregledavanje, niz sigurnih alata za komunikaciju i Carbon & Data Ledger za praćenje privatnosti i ekološkog utjecaja pojedinih aplikacija.

Punkt korak dalje ide u personalizaciji mobilnog iskustva s modelom pretplate MC02. Prvih 12 mjeseci Apostrophy usluga je uključeno u cijenu kupnje, s naknadnom mjesečnom tarifom koja korisnicima omogućava da znaju točno što plaćaju: privatnost, a ne oglase.

Sam uređaj dolazi po cijeni od 699 eura, a ovisno o planu koji odaberete, cijena pretplate na Apostrophy iznosi 11.99 švicarskih franaka (12.61 euro) ili 14.99 švicarskih franaka (15.77 eura). Trenutno ga je moguće prednaručiti, a više o mobitelu možete pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.