Ove greške poružnjuju vaš dom. Evo kako ih ispraviti

Foto: amazon.de/mi.hr/pevex.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DETALJI čine dom, stoga je potrebno obratiti posebnu pozornost na njih ako želite da vaš dom izgleda ugodno i uredno. U nastavku donosimo nekoliko stvari koje mnogi zanemaruju kad je u pitanju održavanje doma te savjetujemo kako da ove greške popravite.

Diskolorirane fuge u kupaonici i kuhinji

Ako bi vaše žute fuge trebale biti bijele ili bež, a nikakvo trljanje ne pomaže, uvijek ih možete popraviti olovkom za bojanje. Žute fuge izgledaju neuredno i dotrajalo, što ostavlja loš ukupni dojam u vašem domu. Ove su olovke dostupne u ukupno 6 različitih boja, te se brzo suše.

Markeri za fugiranje, Amazon, od 3.91 eura

Prljavi kutevi i pukotine

Dubinsko čišćenje doma ovisi o detaljima. Sve površine mogu biti savršeno čiste, ali ako su kutevi i pukotine prljavi, to će jako utjecati na cjelokupni dojam. Potrebno ih je dobro iščetkati za što vam je potreban dobar set četki.

Komplet četki za dom, Amazon, 11.95 eura

Termometar je star i nefunkcionalan

Ovaj je problem vrlo jednostavan za riješiti. Uklonite stare i nefunkcionalne termometre i zamijenite ih novima, po mogućnosti pametnima. Ovaj pametni termometar osim temperature prostorije mjeri i vlažnost, a služi i kao sat.

Pametni termometar, Xiaomi, 25 eura

Loše osvjetljenje

I najljepši dom izgledat će loše uz loše osvjetljenje, bilo da je ono nedostatno, pretjerano ili jednostavno neodgovarajuće. Najbolje je zamijeniti postojeće žarulje LED žaruljama koje stvaraju ugodno svjetlo, a uz pametne žarulje lako ćete regulirati svjetlo.

Mi Smart LED žarulja, Xiaomi, 10 eura
Philips LED žarulja, Pevex, 3.97 eura

Oštećenja od čavala i kuka u zidovima

Danas ima boljih opcija za vješanje stvari od oštećivanja zidova čavlima nakon čega morate popravljati rupe. Opredijelite se za samoljepljive kuke koje neće oštetiti vaše zidove, već su jednostavne za postavljanje i uklanjanje.

Fackelmann samoljepljive kukice, Pevex, 2.24 eura

Zastarjele ručke na kuhinjskim ladicama

Ako su ručke za vašim kuhinjskim elementima neuredne, stare i dotrajale, jednostavno ih zamijenite. Nove ručke nisu skupe, a zamjena je puno jednostavnija nego što se to možda čini. Ovisno o boji i stilu koji odaberete, možete značajno preobraziti izgled cijele kuhinje.

Komplet ručki, Amazon, 13.59 eura
Komplet ručki za ladice, Amazon, 8.59 eura

Neuredne ladice

Ovo nije nešto što će vaši gosti vidjeti, ali vidjet ćete vi, a to je još važnije. Neuredne ladice ne uklapaju se u uredan i čist dom. Uložite u organizatore za ladice kako vam ne bi pretrpale um i kako biste se lakše u njima snalazili.

Organizator za ladice, Amazon, 14.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.