Uz iOS 17.3 dolaze zanimljive nadogradnje. Evo koje

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIJEKOM sljedećeg tjedna korisnicima iPhonea bit će dostupno ažuriranje na iOS 17.3, a već je poznato što nas novo očekuje. Novosti nije puno, no većinu njih korisnici bi trebali osjetiti kao unaprjeđenje u odnosu na postojeću verziju.

Zaštita ukradenog uređaja

Šifra nije dovoljna kako biste svoj uređaj držali sigurnim. Ako je netko zna, može je iskoristiti kako bi resetirao vaš Apple ID, što znači da vam može uskratiti pristup svim povezanim Apple uređajima i uslugama.

Nova zaštita ukradenog uređaja, ako je uključite, tražit će Face ID ili Touch ID na mjestima na kojima bi šifra inače bila dovoljna. Primjerice, za promjenu šifre, za kupovinu, kao i za druge važnije promjene i pristup osjetljivim informacijama.

Zajedničke playliste

Ova značajka Apple Music omogućava da pozovete svoje prijatelje da s vama izrađuju playliste. Svi će moći dodavati i uklanjati pjesme, kao i mijenjati redoslijed pjesama na popisu. Na pjesme će biti moguće reagirati emojijima.

Foto: Shutterstock

AirPlay podrška za hotele

Ova značajka omogućava da skenirate QR kod u pojedinim hotelima kako biste sadržaj s vašeg iPhonea prikazivali na TV-u u svojoj sobi, na mnogo većem zaslonu. Prema Appleovoj stranici o AirPlayu, ova podrška zasad je dostupna za odabrane brendove iz lanca hotela IHG Hotels & Resorts, uključujući Kimpton Hotels & Restaurants, Hotel Indigo i InterContinental Hotels & Resorts.

AppleCare i garancija

U postavkama će korisnici iPhonea primijetiti status garancije za sve uređaje povezane s Apple ID-om. Do sada se prikazivao status samo za iPhone, no sad će informacije o svim povezanim uređajima biti na jednom mjestu.

Optimizacija otkrivanja kvarova

Svi iPhone 14 i iPhone 15 modeli dobit će određene optimizacije i nadogradnje vezano uz otkrivanje kvarova, vjerojatno vezano uz preciznost. Detalji oko ovog ažuriranja nisu istaknuti.

Nova Unity pozadina

I na kraju, uz iOS verziju 17.3 dolazi nova Unity pozadina povodom Mjeseca crnačke povijesti, koji se obilježava u veljači.

Pročitajte više