Korisnici iPhonea uskoro dobivaju ove značajke na mobitelima

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON mjesec dana testiranja beta verzije iOS 17.4. bit će dostupan svim korisnicima iPhonea od sljedećeg tjedna. Dolazi s nekim novim značajkama, uključujući pet skrivenih značajki, a stižu i novi emojiji i još nekoliko prilagodbi. Također, promijenit će se način na koji Europljani koriste App Store i Wallets, u skladu sa Zakonom o digitalnim tržištima EU. No danas se fokusiramo na skrivene značajke koje dolaze s novim iOS-om.

Promjene u aplikacijama za igre

Apple je odlučio omogućiti globalno streamanje igara putem App Storea, što znači da će softver poput Xbox Cloud Gaming i GeForce NOW biti dostupan svim iPhoneima.

Razgovor sa Siri pomoću poruka

Siri će od sljedećeg tjedna imati novu opciju za objavu primljenih poruka na bilo kojem podržanom jeziku, tako da možete lako pratiti razgovore s prijateljima koji možda nisu u istoj zemlji ili ne govore isti jezik kao vi bez dodatnih muka oko prijevoda.

Dulje trajanje baterije iPhonea 15

Ovo je ekskluzivna značajka za korisnike iPhonea 15. Prema Appleu, iOS 17.4 omogućava najnovijim modelima da izdrže 1000 potpunih ciklusa prije nego što dosegnu 80% zdravlja baterije. Prethodni modeli dosezali su 80% nakon 500 ciklusa. Korisnici također mogu provjeriti zdravlje svoje baterije u postavkama, kao i pregledati datum proizvodnje i datum prvog korištenja baterije.

Bolja sigurnost u slučaju krađe

Nakon što je predstavio Zaštitu u slučaju krađe s iOS 17.3, ovo ažuriranje novog operativnog sustava dodalo je opciju da uvijek zahtijeva dvostruku autentifikaciju, bilo da ste kod kuće ili na nepoznatoj lokaciji.

Zaštita iMessagea

S iOS 17.4 Apple dodaje novi kriptografski protokol postkvantne sigurnosti koji poboljšava sigurnu razmjenu poruka. Poruke razmijenjene preko iMessagea trebale bi biti sigurnije nego one koje razmijenite putem WhatsAppa ili Signala.

Pročitajte više