Ovi pametni trikovi učinit će da čak i skučena soba izgleda veće

Foto: Shutterstock/emmezeta.hr/zara.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SPAVAĆA soba jedan je od ključnih prostora u domu u kojem provodimo većinu vremena opuštajući se. Ako imate malu spavaću sobu, često se može činiti skučenom, neudobnom ili pretrpanom.  

Srećom, postoje trikovi koji štede prostor kako bi mala spavaća soba izgledala veće dajući iluziju većeg prostora. Oni vam mogu pomoći da svoju spavaću sobu učinite ugodnijom i mirnijom, piše Tom's Guide.

Dakle, ako želite prostraniji izgled sobe, donosimo vam sedam trikova kako to postići.

1. Noćni ormarići i police na zidu

Ako vam nedostaje prostora za noćne ormariće s obje strane kreveta, možda biste trebali isprobate stoliće na zidu umjesto toga. Kada montirate stolove ili police na zid, to će osloboditi podni prostor, a vizualno će izgledati veće. 

Lili viseći noćni ormarić 1 ladica 61x35x46 crni visoki sjaj, cijena je 75.12 € (565.99 kn)

2. Zidne svjetiljke ili viseće visilice 

Ugradnjom noćne rasvjete oslobodit ćete više prostora, a vaša će soba izgledati veće. Također je preporučljivo postaviti zidne svijećnjake iznad i sa strane uzglavlja. Ovo dobro funkcionira za privlačenje pogleda prema gore. 

Zidna svjetiljka Milly crna, cijena je 19.91 € (150.01 kn)

3. Velika ogledala

Ogledala mogu odmah učiniti vaš malen prostor otvorenim, posebno kada su postavljena nasuprot prozoru kako bi se prirodno svjetlo odbijalo od njih. 

Stručnjaci predlažu da u malim prostorima odaberete ogledala koja sežu od poda do stropa.

Pravokutno zrcalo s aluminijskim okvirom, cijena je 79.99 € (602.68 kn) / 129 € (971.95 kn)

4. Manji krevet

Stručnjaci preporučuju ulaganje u krevet s niskim okvirom kako bi soba izgledala veće. U idealnom slučaju odaberite elegantan okvir kreveta sa suženim nogama ili suptilan krevet od kovanog željeza. 

Ove opcije omogućit će protok svjetla i stvoriti osjećaj prozračnosti, otvorenosti. Isto vrijedi i za bilo koji namještaj za spavaću sobu koji kupite, stoga izbjegavajte velike komade koji mogu pretrpati sobu.

Ako ne želite ulagati u krevet, možete smanjiti veličinu uzglavlja. 

Andes krevet bez podnice, cijena je 331.81 € (2500.02 kn)

5. Jednostavne posteljine

Slično tome, slojevi posteljine kao što su jorgani, navlake i debeli jastuci mogu lako zatrpati sobu. Umjesto toga, odlučite se za lakše tkanine kao što su lan ili pamuk, koji će odgovarati vašem krevetu. Izbjegavajte korištenje debelih popluna ili višeslojnih popluna koji se mogu činiti teškima. 

Također pokušajte ne pretrpati svoj krevet dodatnim jastucima ili birajte tanje jastuke te različite stilove ili oblike. Oni mogu pomoći da vaša spavaća soba izgleda veće i luksuznije, a opet bude topla i ugodna.

Navlaka za poplun, cijena je 69.99 € (527.34 kn) / 119 € (896.61 kn)

6. Riješite se teških zavjesa

Prirodno svjetlo može najbolje osvijetliti mračnu sobu i učiniti malu spavaću sobu većom. Ključno je izbjegavati korištenje teških ili dugih zastora za prekrivanje prozora koji blokiraju prolazak svjetlosti. Umjesto toga odlučite se za prozirne ili svjetlije zavjese.

Bijela lanena zavjesa, cijena je 69.99 € (527.34 kn)

7. Namještaj bez ručki i vrata 

Ako želite elegantniji izgled, odlučite se za namještaj bez ručki ili vrata. Vjerovali ili ne, nedostatak ručki i vrata može malu spavaću sobu učiniti većom, nudeći čiste linije i iluziju većeg prostora. 

Bilo da se radi o ladicama, policama za knjige ili jedinicama za pohranu, odlučite se za vrata koja se mogu gurnuti da se otvore i zatvore, izvući s vrha i slično.

Naia komoda, cijena je 225.63 € (1700.01 kn)

Pročitajte više