Ovo je deset najprodavanijih pametnih telefona u svijetu u 2023. godini

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je 2023. godine pretekao Samsung kao vodeći proizvođač pametnih telefona, što je prvi put u otprilike deset godina da je Apple postao glavni igrač. No, koji su bili najtraženiji telefoni te godine?

Canalys, vodeća tvrtka za istraživanje tržišta, objavila je svoju godišnju rang-listu najprodavanijih pametnih telefona, otkrivajući zanimljivu borbu između Appleovih modela iPhone 14 i njegovog nasljednika, serije iPhone 15.

Prvih pet mjesta dominirali su iPhone modeli, uključujući osnovni iPhone 13 iz 2021. godine s 23 milijuna isporučenih uređaja. iPhone 14 Pro Max zauzeo je prvo mjesto kao najpopularniji pametni telefon u svijetu s 34 milijuna isporučenih uređaja, tijesno ispred iPhonea 15 Pro Max koji je na drugom mjestu s 33 milijuna uređaja. iPhone 14 i iPhone 14 Pro dijele treće mjesto s po 29 milijuna isporučenih uređaja.

iPhone 15 Pro se nalazi na sedmom mjestu s 21 milijunom isporučenih uređaja. Posljednji pametni telefon na ovom popisu je iPhone 15 s više od 17 milijuna primjeraka.

Interesantno je da je Samsungov Galaxy A14 4G srednje klase uspio osigurati šesto mjesto, što ukazuje na trajnu privlačnost pristupačnih opcija pametnih telefona. Još dva jeftina modela južnokorejskog diva, Galaxy A54 5G i Galaxy A14 5G, našla su se među top 10, naglašavajući važnost pristupačnih uređaja na globalnom tržištu.

Pročitajte više