Ovih 6 grešaka umanjuje vrijednost vaše kupaonice

Foto: pevex.hr/ikea.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UREĐENJE doma nije nešto na čemu treba raditi kompromise, pogotovo kad su kupaonice u pitanju. Ipak je riječ o jednom od najpraktičnijih i najvažnijih mjesta u domu, stoga bi kvaliteta trebala biti prioritet. Ako obnavljate kupaonicu, pripazite da ne učinite neke greške koje će izazvati probleme, a time i umanjiti vrijednost vašeg doma koji ćete možda jednom željeti prodati.

Loša ventilacija

Neadekvatna ventilacija u kupaonici može rezultirati nakupljanjem vlage i kondenzacije, što bi moglo dovesti do problema u budućnosti, naročito u malenim kupaonicama. Kako biste to spriječili, potrebno je postaviti ventilator ili postaviti funkcionalne prozore.

"Bez pravilne cirkulacije zraka, vaša moderna kupaonica može postati vlažan, pljesniv nered. To je kao da organizirate elegantnu večeru i zaboravite provjetriti kuhinju", izjavio je Yawar Charlie, direktor odjela za nekretnine u Aaron Kirman Group, za Livingtec.

Ventilacijska oprema Europlast, Pevex, 6.62 eura

Nedostatak svjetla

Kupaonice se sve češće grade bez vanjskih prozora. U stanovima je to i prilično teže. Ako ne možete uvesti više prirodne svjetlosti u svoju kupaonicu, pobrinite se da u njoj imate dobru umjetnu rasvjetu.

"Kupaonica uvijek treba biti svijetla, jarka i čista", izjavila je Lindsey Harn, agentica za posredovanje nekretninama iz Kalifornije.

Svjetlo za kupaonicu, IKEA, 72.86 eura
Stropna svjetiljka Saphira LED, Emmezeta, 89.99 eura

Neodržavanje

Znakovi plijesni i vlage ili puknute pločice brzo će umanjiti vrijednost kuće. Ne samo zbog estetskih razloga već i zato što to može biti pokazatelj ozbiljnih problema koje ne možete vidjeti. Mnogi svoju kupaonicu dovedu u loše stanje jer odgađanju nadogradnje i popravke, stoga je važno da sve radite na vrijeme.

U većini slučajeva, probleme možete riješiti i sami. Primjerice, samostalno možete tretirati područja s plijesni ili zamijeniti glavu tuša.

Ručna mlaznica tuša, IKEA, 6.62 eura

Uniformirani materijali

Mnogi misle da različiti materijali mogu rezultirati samo neprivlačnim izgledom kupaonice. Charlie se ne slaže: "Upotreba istog materijala posvuda je poput nošenja čarapa na sandale. Jednostavno nemojte. Vaša kupaonica zaslužuje bolje."

Primjerice, ako je sve u kupaonici od mramora, dojam može biti napadan. Miješanjem materijala stvara se prostor koji ima osobnost i koji nije dosadan. Također, različiti materijali mogu imati različitu funkciju.

Davno prošli trendovi

Ako slijepo pratite trendove, lako je moguće da imate neke zastarjele detalje u svojoj kupaonici koji će kupce odvratiti od vašeg doma. Harn kaže: "Zastarjeli podovi, poput tepiha u kupaonici ili starinskog vinila, mogu stvarno odbiti."

Umjesto trendovskih, odaberite trajne značajke koje će osigurati povrat investicije u godinama koje dolaze. Isto vrijedi i za dizajnerske detalje, jer neki od njih mogu vizualno umanjiti prostor, a posebno se to odnosi na šarene tapete ili zastarjele lustere. Neke stvari trebaju ostati neutralne.

Neadekvatan prostor za pohranu

Među češćim zamkama na koje ljudi padaju je nedostatak pohrane u kupaonici. "Elegantna i pametna rješenja za pohranu nužna su kako bi vaša kupaonica izgledala organizirano i elegantno", kaže Charlie. "Zapamtite, sve treba biti na svom mjestu."

Element za kupaonicu s ogledalom i svjetlom, IKEA, 337.49 eura
Amanda ormarić za kupaonicu, Emmezeta, 63.71 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.