Ovo je 10 cool gadgeta koje možete kupiti u 2022. godini

Foto: Promo/mi.hr/ronis.hr/aviteh.hr/mall.hr/polleosport.hr/centar-tehnike.hr/supernet.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GADGETI čine život ugodnijim i zabavnijim, a pojedini su korisni u svakodnevnom obavljanju zadataka. No danas ih ima zaista puno na tržištu i često je teško uopće držati korak sa svim novitetima koji postoje. 

Upravo zato udružili smo se s ekipom stručnjaka sa stranice mob.hr i složili listu cool 10 gadgeta koje možete kupiti u 2022. godini. Pokrili smo više kategorija i izdvojili osobne favorite.

Gadgeti isto tako mogu biti zgodan dar, pa će vam možda naša lista poslužiti i kao svojevrsna inspiracija.

Evo koje smo gadgete odabrali:

Najnoviji Xiaomijev model je ujedno i best-buy uređaj u top klasi. Osim što donosi ultimativni procesor, razne opcije spremišnog prostora i izvrsnu kameru, jedan od najvećih pluseva mu je iznimno brzo punjenje od 120 W, koje će bateriju od 0 do 100% napuniti u nevjerojatnih 20-ak minuta.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 6299 kn (836.02 €), mi.hr


Ovaj Huaweijev model već je neko vrijeme na tržištu i pokazao se kao iznimno pouzdan partner u praćenju zdravlja, bilo da želite vidjeti trenutni puls, pratiti kvalitetu spavanja ili jednostavno imate naviku džogirati, voziti bicikl ili se pak ozbiljnije bavite sportom.

Ono najvažnije kod ovog sata je izdržljivost njegove baterije, koja može potrajati i do tjedan dana, za razliku od konkurencije, čija se autonomija svodi na punjenje barem jednom dnevno. Ono što nikako ne smijete zaboraviti je da sad podržava i glasovne pozive ako vam je u dometu Bluetooth veze s mobitelom.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 2599 kn (344.95 €), Ronis


Ovaj dron je namijenjen uglavnom onima koji se fotografiranjem bave profesionalno. Može vam pomoći oko snimanja nekretnina za prodaju ili iznajmljivanje, nadzor gradilišta, a ima i mnoge druge namjene. Isto tako može poslužiti za snimanje obiteljskih okupljanja i proslava na otvorenom, a sve to za relativno razumnu svotu novca.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 5852 kn (776.69 €), Aviteh


Kompaktni Mirrorless fotići s izmjenjivim objektivima već neko vrijeme s tržišta istiskuju klasične DSLR-ove. Manjih su dimenzija, lakši i jednostavniji za prenošenje. Ovaj model je jedan od pristupačnijih s obzirom na cijene mnogih drugih uređaja, koji realno ne nude puno više ako njime naučite baratati.

Donosi 24MOP senzor, a može snimati 4K 30 fps video, što će većini biti dovoljno. Zbog svih ovih karakteristika slobodno ga možemo svrstati u best-buy kategoriju.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 7279 kn (966.09 €), mall.hr


Ovaj Bluetooth zvučnik je izvrstan spoj uloženog i dobivenog. Podržava Bluetooth 5.1 protokol sa smanjenom potrošnjom energije, a donosi izlaznu snagu od 30 W. Pored toga je i otporan na vodu, a donosi i podršku za integrirani sustav glasovnih naredbi.

Tu su još i USB-C i klasični USB-A utori tako da vam ovaj zvučnik može služiti i kao powerbank, odnosno njime možete povremeno napuniti i svoj mobitel. Treba reći da se radi o kvalitetnom proizvodu s iznimno velikom kvalitetom i čistoćom zvuka, ali ipak dolazi po relativno razumnoj cijeni.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 1295 kn (171.88 €), mall.hr


Ako tražite izvrsne Bluetooth slušalice s funkcijom aktivnog otklanjanja šuma, Huawei Buds Pro 2 su najbolji izbor. Primjetno jeftinije od Appleovih AirPod slušalica, FreeBuds Pro 2 daju izvrsnu autonomiju, brzinu punjenja i općenito kvalitetu zvuka.

Možete ih koristiti kako za telefonski i videorazgovor tako i za slušanje glazbe te gledanje filmova a da pritom ne izostane vrhunsko iskustvo.

Cijena i gdje ih možete kupiti: 1449 kn (192.32 €), Polleo Sport


Iako donose znatno manje mogućnosti od pametnih satova, pametne narukvice ih u dobroj mjeri mogu i zamijeniti. 

Xiaomi je pionir na ovom području tako da je njegova Mi Smart Band 6 narukvica zapravo jedna od najboljih, ako ne i najbolja u svojoj kategoriji. Osim što prati vaše otkucaje srca i donosi podršku za 30 različitih sportskih aktivnosti, baterija će joj jednim punjenjem potrajati i do dva tjedna.

Cijena i gdje je možete kupiti: 279 kn (37.03 €), centar tehnike


Ako vam treba prijenosni i pouzdani projektor, Byintek K45 LED je svakako odličan izbor. Dolazi po relativno razumnoj cijeni, a nudi mnogo toga što i skuplji modeli.

Tako dobivate 16 GB spremišnog prostora, podršku za Bluetooth i WiFi, što znači da ga s lakoćom možete povezati s vašim računalom ili mobitelom. Projicira u 1080p rezoluciji, a sadrži i visokokvalitetne zvučnike unutar samog kućišta.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 2225 kn (295.31 €), mall.hr


Jeste li se ikada našli u situaciji da ste zagubili ključeve i mobitel? Vjerojatno jeste. Zato je tu Chipolo, uređaj izrađen od recikliranih ribarskih mreža, koji emitira glasan zvuk od 120 dB koji vam pomaže pronaći ključeve, telefon i druge dragocjenosti.

Baterija mu traje do dvije godine i lako se mijenja. Uređaj pristupačne cijene koji je vrlo koristan. 

Cijena i gdje ga možete kupiti: 158.75 kn (21.07 €), supernet


Theragun Mini je odličan prenosivi uređaj za masažu. Ergonomski rukohvat olakšava držanje i smanjuje opterećenje zapešća, a baterija koja traje 150 sati je više nego dovoljna da pokrije vaše potrebe za masiranjem mjesecima.

Cijena i gdje ga možete kupiti: 1249.99 kn (165.90 €), Polleo Sport

Pročitajte više