Ovo je 5 najboljih čokoladica svih vremena

Foto: Promo/snickers.com/twix.com/kitkat.co.uk/hersheyland.com/amazon.com/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOTOVO svi vole čokoladice, a pojedine svojim okusom vraćaju u djetinjstvo. Nedavna studija u sklopu koje je anketirano 2000 Amerikanaca o njihovim omiljenim slatkišima pokazala je da većina odabire svoje omiljene slatkiše oko 11. godine i drži se toga do starije dobi, piše Study Finds. 

Nastavno na to, Study Finds stranica odlučila je složiti listu najboljih čokoladica svih vremena. Istraživali su, ali i konzultirali 10 web stranica specijaliziranih za recenziranje grickalica i slatkiša u nastojanju da pronađu najbolje čokoladice. Evo koje su čokoladice uvrstili na top listu:

1. Snickers

Cijena: 0.85 € (6.40 kn), Konzum

Na samom vrhu je Snickers. "Snickers je proglašavan brojem jedan u recenzijama koje smo pregledali", piše Study Finds. Zanimljiva činjenica vezana uz Snickers je da je kada je prvi put lansiran na tržište koštao gotovo četiri puta više od prosječnih čokoladica. Potrošači i ljubitelji čokoladica bili su ogorčeni cijenom, ali je unatoč njoj vrlo brzo postao omiljena čokoladica u Americi. 

"Ako govorimo o najboljim čokoladicama, ne možemo imati popis bez Snickersa. To je čokolada, to je karamela, to je nugat i to je kikiriki. Doslovno je nemoguće da bude loše", piše Guilty Eats.


2. Twix

Cijena: 0.85 € (6.40 kn), Konzum

Sljedeća na popisu najboljih čokoladica svih vremena je Twix. Twix je redovito stavljan u top 5 na popisima najboljih čokoladica i to s dobrim razlogom. Ovaj jednostavan klasik sastoji se od čokolade, karamele i keksa - postoji i verzija u kojoj je karamela zamijenjena s maslacem od kikirikija. Bez obzira na to koju odabrali, Twix nikada neće razočarati, navodi Study Finds.

"Između sloja karamele koji se nalazi odmah ispod svilenkaste mliječne čokolade i keksa od prhkog tijesta koji sve to drži na okupu, teško je nadmašiti hrskavu i kremastu kombinaciju koju daje Twix. Osim toga, jeste li ikada razmišljali o tome da umiješate jedan u kavu? Vjerujte mi kad kažem da vam može promijeniti život", objašnjava Old Time Candy.


3. Reese’s Peanut Butter Cups

Cijena: 1.99 € (14.99 kn), 63 g, Angry Moose

Na trećem mjestu liste najboljih čokoladica svih vremena je Reese's Peanut Butter Cups. Radi se o jednostavnoj kombinaciji čokolade i maslaca od kikirikija. Ovaj kultni favorit krasi police trgovina od 1928. godine i drži dugogodišnje mjesto kao jedna od najboljih čokoladica svih vremena.

U zajednicama slatkiša u tijeku je rasprava o tome jesu li Reeseine "šalice" čokoladice ili ne. Bez obzira na njihov oblik, oni se konstantno svrstavaju u prvih pet najboljih čokoladica svih vremena, a neki su čak nepokolebljivi da Reese's pripada toj kategoriji. 


4. Take 5 (Reese’s)

Cijena: nažalost nismo našli dućan koji dostavlja kod nas, u drugim europskim zemljama cijena im je 2 € (15.07 kn)

Reese’s se okušao u mnogim drugim vrstama čokoladica, ali niti jedna nije bila tako uspješna kao Take 5. Reese’s Take 5 nudi zanimljivu kombinaciju maslaca od kikirikija, karamele, čokolade i pereca.

"Ako vam je muka od tipičnih nadjeva za slatkiše, Take 5 vas razumije. Uzmite 5 pločica s karamelom, maslacem od kikirikija i perecima. Da, slani pereci s karamelom i maslacem od kikirikija. Ne trebamo odvojiti pet minuta da pojedemo ovu čokoladicu, treba nam samo jedna”, oduševljeno pišu iz Spoon Universityja.


5. KitKat

Cijena: 0.89 € (6.71 kn), bazzar

I, na petom mjestu je KitKat. Samo čitanje riječi KitKat vjerojatno će pokrenuti jingl koji će se reproducirati u beskonačnoj petlji u vašoj glavi. KitKat nudi puno lakši slatkiš od nekih drugih na ovom popisu. Sastojci su jednostavni - čokolada i napolitanke.

"Standardne KitKat pločice imaju dva ili četiri komada u pakiranju koje trebate rastaviti. Svaki komad ima tri sloja oblatne odvojene čokoladom, a, naravno, sve je prekriveno još čokoladom. Rezultat je prekrasna lagana, ali apsolutno slatka poslastica", objašnjava Mashed.

Listu najboljih čokoladica svih vremena možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.