Stiže Samsung Galaxy Fold 6. Evo što se od njega očekuje

Foto: Shutterstock (na fotkama nije uređaj o kojemu je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG priprema novi Galaxy Z Fold 6, a budući da je prošle godine konkurencija na tržištu sklopivih pametnih telefona bila posebno jaka, priča se o vrlo velikim nadogradnjama novog modela. Za početak, priča se kako će se sljedeći Galaxy Unpacked događaj održati čak i ranije ove godine, samo je pitanje vremena kada će sklopivi telefon biti službeno predstavljen, no vjerojatno kada i Galaxy Z Flip 6. Evo koje još glasine okružuju novi mobitel.

Širi omjer slike

U ovih pet generacija linija Galaxy Z Fold imala je uži omjer slike što ga je činilo višim od većine uređaja. No Galaxy Z Fold 6 mogao bi imati širi omjer slike s vanjskim zaslonom, što bi ga činilo jednostavnijim za držanje u ruci, a dizajn bi bio tanji i u sklopljenom i u rasklopljenom stanju. Također, aplikacije bi se lakše prilagodile većem unutarnjem zaslonu.

Čvršći okvir od titana

Galaxy Z Fold 6 bi također mogao dobiti jednu od ekskluzivnih značajki Galaxy S24 Ultra, a to je okvir od titana. S obzirom na to da se očekuje visoka cijena za ovaj telefon, ovo je za mnoge jedna od vjerojatnijih novosti, piše Tom's Guide. Zamjenom aluminija titanom poboljšala bi se izdržljivost mobitela i otpornost na padove i udarce.

Otporniji sklopivi zaslon

Jedan od izazova s kojima se suočavaju vlasnici sklopivih telefona je brzo trošenje unutarnjeg zaslona. Samsung je svakako poboljšao sklopivi zaslon u Galaxy Z Fold 5 prošle godine, ali Z Fold 6 bi mogao imati još otporniji zaslon. Prijavili su, naime, zaštićeni znak naziva Ironflex.

Snapdragon 8 Gen 3

Može se reći da su sklopivi telefoni daleko zahtjevniji od prosječnog telefona, zbog čega Galaxy Z Fold 6 treba što više snage za svoje multitasking i gejming. Izgleda da će Galaxy Z Fold 6 ekskluzivno koristiti Snapdragon 8 Gen 3 umjesto da na nekim tržištima koristi Exynos čipove.

Zbog toga se očekuje i poboljšano trajanje baterije. Čak i ako Galaxy Z Fold 6 dobije istu veličinu baterije kao i njegov prethodnik, energetski učinkovit Snapdragon bi trebao donijeti velika poboljšanja.

Galaxy AI značajke

Vrlo malo je rečeno o tome koje nove, ako ih uopće bude, Galaxy AI značajke će biti uvedene s Z Fold 6, no budući da je Samsung najavio da dolazi s novim mobitelima, očekuje se da će ga imati i Galaxy Z Fold 6. Vjerojatno će uključivati značajke kao što su Generative Edit, Live Translate i Instant Slow-Mo.

Galaxy Z Fold 6 Ultra

Jedna od najvećih glasina o nadogradnjama zapravo bi mogla biti model Galaxy Z Fold 6 Ultra. Kao što ime sugerira, ovo bi mogla biti premium verzija nadolazećeg sklopivog telefona. Očekuje se da će imati veću glavnu kameru od 200 MP, veću bateriju, a možda i moćniju telefoto kameru. Kako bi bio moćniji nego Galaxy Z Fold 6, ovaj bi model inherentno koštao osjetno više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.